Ταγίπ εναντίον Μπενιαμίν μέχρι τέλους: Πως ο Ερντογάν εξαπάτησε τον Τραμπ και τον Νετανιάχου

Τούρκοι φανατικοί οπαδοί του Ταγίπ Ερντογάν διαδηλώνουν στην Κωνσταντινούπολη εναντίο του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών. EPA, TOLGA BOZOGLU




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η άθλια επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν, μέσω του εκπροσώπου της Τουρκικής Προεδρίας, εναντίον του Ισραήλ, δείχνει πρώτα και πάνω απ’ όλα το μίσος του Τούρκου προέδρου εναντίον του Εβραϊκού Κράτους και του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ίδια στιγμή περιέχει και απειλές. Βεβαίως, όσοι παρακολουθούμε και αναλύουμε την πολιτική του Ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας για το Ισραήλ, έχουμε δει και χειρότερα. Όχι μόνο σε επίπεδο δηλώσεων, αλλά και πράξεων.

  • Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν ότι η Τουρκία ενισχύει με όλους τους τρόπους το παλαιστινιακό «αντάρτικο» εναντίον τους. Έχουν εξαρθρώσει ομάδες Τούρκων, που έφτασαν στο Ισραήλ ως «τουρίστες» και στην πραγματικότητα εκπαίδευαν μέλη της Χαμάς, ή έστηναν προβοκάτσιες εναντίον του Εβραϊκού Κράτους.

Ευθύνονται, βέβαια, και οι Ισραηλινοί διότι ενώ έχουν τις καλύτερες μυστικές υπηρεσίες δεν καλύπτουν τα νώτα τους.

Το καλοκαίρι του 2018 είχαν συλλάβει μία νεαρή ακτιβίστρια από την Τουρκία, την Ebru Özkan -και αυτή πήγε στο Ισραήλ για …«τουρισμό»- η οποία εργαζόταν για την τουρκική ΜΙΤ και είχε εντολή να οργανώσει και να εκπαιδεύσει τις Παλαιστίνιες γυναίκες στο ισραηλινό έδαφος. Μετά τη σύλληψή της ο Ερντογάν έπαθε παράκρουση στην κυριολεξία δείχνοντας βασικά την ανησυχία του. Η νεαρά προφανώς ήταν «μεγάλο ψάρι», και θα γνώριζε αρκετά για το τουρκικό δίκτυο στο Ισραήλ.

Τι νομίζετε ότι έκανε; Τηλεφώνησε στην Ουάσιγκτον και ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Και για να τον δελεάσει να βοηθήσει στην απελευθέρωση της πρακτόρισσας της ΜΙΤ, υποσχέθηκε στον αφελή πλανητάρχη ότι θα απελευθερώσει με τη σειρά του τον Πάστορα Άντριου Μπράνσον.

Όταν συναντήθηκαν τον Ιούλιο του 2018, στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, έκλεισε η συμφωνία. Ο κ. Τραμπ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πίεσε πάρα πολύ. Ο κ. Νετανιάχου εξήγησε στον Αμερικανό πρόεδρο τι ακριβώς συνέβαινε με τη νεαρά. Και επειδή είναι φίλοι με τον κ. Τραμπ, και επειδή θα απελευθερωνόταν ο πάστορας συναίνεσε. Ήταν μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις της.

Αήθης επίθεση της Τουρκικής Προεδρίας εναντίον του Ισραήλ: Ομιλεί για “σύγχρονο βανδαλισμό” του Εβραϊκού Κράτους

  • Έστειλε, λοιπόν, στις 14 Ιουλίου 2028 την κυρία στην Κωνσταντινούπολη, την οποία υποδέχθηκαν οι Τούρκοι μετά βαϊων και κλάδων, αλλά ο Ερντογάν κορόιδεψε τον Αμερικανό πρόεδρο. Δεν απελευθέρωσε τον Μπράνσον. Ήταν τότε που ο κ. Τραμπ είπε την περίφημη φράση ότι τον εξαπάτησε ο Ερντογάν. Βέβαια όλα αυτά τα έχει ξεχάσει ο Πλανητάρχης επειδή οι Αττίλες εξυπηρετούν τα προσωπικά και επιχειρηματικά του συμφέροντα, όπως κατάγγειλε ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ο κ. Νετανιάχου γνωρίζει ότι ο Ερντογάν και το ισλαμικό κατεστημένο βυσσοδομούν εναντίον του ιδίου και της χώρας του. Και προκαλεί εντύπωση ότι δεν του απαντά όπως παλιά, όταν δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Και βεβαίως δεν οφείλεται στα “fake news” ότι διαπραγματεύεται να τα «βρει» με τον Ερντογάν.

Πρόβλημα ήταν η πολιτική αβεβαιότητα με τις απανωτές εκλογές, καθώς στο Ισραήλ λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες. Και ο κ. Νετανιάχου είχε και τα θέματα του με την Δικαιοσύνη.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι τώρα που λύνει το ένα μετά το άλλο τα προβλήματα του, θα ασχοληθεί και με την ευρύτερη γειτονιά μας. Πρέπει… Διότι η απουσία του Εβραϊκού Κράτους από τα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία και τον Ερντογάν να κυριαρχούν.

Η Άγκυρα έριξε ξανά το γάντι στον Νετανιάχου και στο ισραηλινό σύστημα. Και μάλιστα αμφισβητεί την κεντρική πολιτική και στρατηγική του Ισραήλ. Όπως σημειώνεται στο κείμενο που δημοσιεύσαμε:

  • «Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα ξεκινήσει σχέδια για προσάρτηση περισσότερων περιοχών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξοργίζοντας περαιτέρω τους Παλαιστίνιους».

Ο Ερντογάν ρίχνει το γάντι και στον πρόεδρο της Αμερικής, διότι το σχέδιο είναι το «παιδί» του γαμπρού του, του γνωστού Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος είναι Αμερικανο-Εβραίος. Αυτός το εκπόνησε. Αυτός το παρέδωσε στα ενδιαφερόμενα μέρη και στον Ερντογάν…

Πως θα αντιδράσει ο Νετανιάχου; Έχει πολύ ενδιαφέρον η συνέχεια διότι θα επηρεάσει ένας πιθανός καυγάς με τον Ερντογάν, και την Ελλάδα και την Κύπρο…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Πότε θα καταλάβουμε ότι ο Σταυρίδης και ο κάθε Σταυρίδης δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: