Αήθης επίθεση της Τουρκικής Προεδρίας εναντίον του Ισραήλ: Ομιλεί για “σύγχρονο βανδαλισμό” του Εβραϊκού Κράτους

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με ξένους ηγέτες. Δεξιά διακρίνεται ο Ιμπραήμ Καλίν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η Τουρκία εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του σχεδίου του Ισραήλ να προσαρτήσει την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, προειδοποιώντας ότι τέτοιες καταδικασμένες πολιτικές θα οδηγήσουν σε «περισσότερες συγκρούσεις και κλιμάκωση».

Σε δήλωση το Σάββατο, ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Τελ Αβίβ πρέπει να σταματήσει τις παράνομες εκστρατείες του, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τον «σύγχρονο βανδαλισμό» του Ισραήλ.

«Η πολιτική κατοχής και προσάρτησης του Ισραήλ αποτελεί πρόσκληση για περισσότερες συγκρούσεις και κλιμάκωση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές του και ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτόν τον σύγχρονο βανδαλισμό», είπε, τονίζοντας, «η Τουρκία και όλοι με αίσθημα δικαιοσύνης θα υποστηρίξουν Παλαιστινιακός λαός. ”

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα ξεκινήσει σχέδια για προσάρτηση περισσότερων περιοχών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με το ειρηνευτικό σχέδιο του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξοργίζοντας περαιτέρω τους Παλαιστίνιους.

Ο Πρόεδρος Τραμπ αποκάλυψε επίσημα το σχέδιό του, τη λεγόμενη συμφωνία του αιώνα, τον Ιανουάριο στον Λευκό Οίκο με τον Νετανιάχου στο πλευρό του, ενώ οι Παλαιστίνιοι εκπρόσωποι δεν προσκλήθηκαν.

Η πρόταση ανταποκρίνεται στα αιτήματα του Ισραήλ δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα παλαιστινιακό κράτος με περιορισμένο έλεγχο της δικής του ασφάλειας και των συνόρων του, καθιστώντας την κατεχόμενη Ιερουσαλήμ “al-Quds” ως «αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ» και επιτρέποντας στο καθεστώς να προσαρτήσει τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη και την κοιλάδα του Ιορδάνη.

Σημειώνουμς ότι άλλη μία απάντηση πήραν οι εμπνευστές των “fake news” από την Τουρκία, που …είδαν (στον ύπνο τους) οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών με το Ισραήλ.

Η πρεσβεία του Εβραϊκού Κράτους στην Αθήνα έστειλε το μήνυμα πως το Ισραήλ προσβλέπει στην υλοποίηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med και την περαιτέρω περιφερειακή συνεργασία με την Ελλάδα, μία ημέρα μετά την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του έργου, με ευρύτατη συναίνεση από τη Βουλή.

Και οι Τούρκοι ονειρεύονται …συμφωνία! Το Ισραήλ συγχαίρει την ελληνική Βουλή για τον EastMed

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: