Έτοιμες για συνεργασία με τη Ρωσία, οι ΗΠΑ στην Συρία, δηλώνει ο επικεφαλής του Πενταγώνου




Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συνεργαστούν με τις ρωσικές δυνάμεις στην Συρία, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού υπουργού, Άστον Κάρτερ, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και προϊδεάζει για σημαντικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αν αναλογιστεί κανείς ότι έγιναν παρουσία του Ουκρανού ομολόγου του.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν πως τα αμερικανικά και ρωσικά συμφέροντα μπορούν να εξυπηρετηθούν παράλληλα», είπε ο Κάρτερ. Συμπλήρωσε όμως πως αν η Ρωσία επιτεθεί, χωρίς διάκριση, κατά όλων των αντιπάλων του καθεστώτος Άσαντ, απλώς θα συμβάλει στο χάος στην Συρία και θα οδηγήσει στην ισχυροποίηση του Ισλαμικού Κράτους.

«Η επίθεση κατά του ΙΚ χωρίς παράλληλη προώθησε της πολιτικής διαδικασίας μετάβασης από τη διακυβέρνηση Άσαντ, θα τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό», είπε. Ο Κάρτερ αρνήθηκε να σχολιάσει αν οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες για ένα άμεσο ρωσικό πλήγμα κατά των τζιχαντιστών στην Συρία.

Ο Κάρτερ αρκέστηκε να πει πως οι ΗΠΑ και Ρωσία θα συζητήσουν τους ρωσικούς πολιτικούς και στρατιωτικούς σχεδιασμούς στην Συρία. Είπε επίσης ότι ανεξάρτητα από την σύγκλιση ΗΠΑ-Ρωσίας στην Συρία, οι διαφορές τους στην Ουκρανία παραμένουν.

Οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας, Ομπάμα και Πούτιν, θα συναντηθούν κατά την επόμενη σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Οι δύο ηγέτες θα καθίσουν μαζί και θα συζητήσουν όλα τα κρίσιμα διμερή ζητήματα.

ΠΗΓΗ: Defense News

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: