Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία και η στάση της Τουρκίας έναντι του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ενόψει των “εκλογών” στα κατεχόμενα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η  “Αλήθεια” με τίτλο στο κύριο της θέμα “Οι εκλογές στα κατεχόμενα είναι μεταξύ Ερντογάν – Ακιντζί” γράφει πως ξεκίνησαν οι κινήσεις της Τουρκίας εναντίον του Τουρκοκύπριου ηγέτη και όλοι αναμένουν την κίνηση του ίδιου του Τούρκου Προέδρου. Αλλού σημειώνει πως παγκόσμιος συναγερμός επικρατεί για τον κορωνοϊό. Επίσης γράφει πως ο γιος ενός Τ/κ ψάχνει να βρει τα οστά του πατέρα του που έχασε τη ζωή του το 1974 μεταξύ του χωριού του Κούκλια Αμμοχώστου και Καλοψίδας.

Ο “Πολίτης” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο “Στον ΠτΔ οι κοινότητες στον υπουργό οι δήμοι” πως η κυβέρνηση επείγεται για το τελικό ξεκαθάρισμα ως προς τα δυο νομοσχέδια της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς δεν επιθυμεί η συζήτηση στη Βουλή να συμπέσει με την εντατικοποίηση της προεκλογικής εκστρατείας. Αλλού γράφει ότι ξανά στο γήπεδο της κυβέρνησης βρίσκεται η μπάλα όσον αφορά τη μονιμοποίηση των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου. Επίσης γράφει πως η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού προτίθεται να καλέσει ενώπιόν της για κατάθεση στοιχείων και τον δήμαρχο Πάφου Φαιδωνα Φαίδωνος.

“Ο Φιλελεύθερος” γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο “Στη γειτονιά μας ο κορωνοϊός” πως σε συναγερμό βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο οποίος χτυπά καμπανάκια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλού αναφέρεται στον φόνο ενός Πακιστανού τα ξημερώματα της Κυριακής στη Λευκωσία. Επίσης  φιλοξενεί πρωτοσέλιδα φωτορεπορτάζ από τη χθεσινή καρναβαλίστικη παρέλαση στη Λεμεσό.

Η “Χαραυγή” με τίτλο στο κύριο της θέμα “Ρατσιστικά κρούσματα στον χώρο του Αθλητισμού” αναφέρει πως σάλος ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δυο νέα επεισόδια ρατσιστικής συμπεριφοράς. Αλλού αναφέρεται στις χθεσινές παιδικές καρναβαλίστικες παρελάσεις σε Λεμεσό και άλλες περιοχές. Σε άλλο θέμα γράφει πως σε εκστρατεία για να σωθεί η Αμμόχωστος έχουν επιδοθεί κυβέρνηση και ΑΚΕΛ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: