Άστραψε και βρόντηξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στην αίθουσα της ΕΣΗΕ, επιτιθέμενη με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, στηρίζοντας, παράλληλα, τη Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη. 

Η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίρπα, τον οποίο κατηγόρησε πως ζητά εκ νέου τη λαϊκή εντολή για να συνεχίζει να την παραβιάζει, απαλλαγμένος από τα πρόσωπα που οι δανειστές θεωρούν «βαρίδια» και για αυτό, για πρώτη φορά, οι δανειστές δεν αντιδρούν στην προκήρυξη των εκλογών.

Η πρόεδρος της Βουλής, ακολουθώντας τη φρασεολογία Λαφαζάνη, έκανε λόγο για εσπευσμένες εκλογικές διαδικασίες. «Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας, άνθρωποι που τιμήθηκαν από τους πολίτες, να αναλάβουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ακούσαμε, με έκπληξη, την Άγκελα Μέρκελ να λέει πως ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί μέρος της λύσης και αυτό γιατί ο Τσίπρας, με το πρόθυμο επιτελείο του, με τις πράξεις και τις παραλήψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό ανάχωμα στην υποδούλωση του λαού. Κατάφεραν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εγκληματικών μνημονιακών επιλογών», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ενσάρκωση της ελπίδας. Ποδοπατήθηκε όμως, όπως και η δημοκρατία…Κάποιοι αποφάσισαν να συμμαχήσουν με τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της Ελλάδας και της ΕΕ. Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς…

»Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που θα αγωνιστούμε για να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα», είπε κ . Κωνσταντοπούλου και υπογράμμισε πως, η ίδια, αγωνίστηκε να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στα μνημόνια και βρέθηκε απέναντι σε επιλογές που ήταν ενάντιες στις βασικές αρχές του κόμματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υπεραμύνθηκε της διαδρομής της ως προέδρου της Βουλής και έκανε, ξεκάθαρα, λόγο για υπονόμευσή της από τον Νίκο Φίλη, ο οποίος την ταύτισε με την Χρυσή Αυγή. Κατήγγειλε μάλιστα πως ο κ. Φίλης την είχε απειλήσει λέγοντάς της: «Θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς με τις υποδείξεις».

Είπε επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούσαν. Κατηγόρησε τους κ. Σκουρλέτη και Πολάκη που την κατηγόρησαν για την απαγόρευση εισόδου αστυνομικών στο κοινοβούλιο, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, με τον οποίοι, όπως είπε, είχαν, από κοινού υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά της αστυνομικής βίας.

Καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα διότι, όπως είπε, επέτρεψε τον «εκτροχιασμό» του κ. Πανούση, αλλά και τον κ. Μάρδα, τον οποίο χαρακτήρισε ότι ανέλαβε, εκ μέρους της κυβέρνησης, τις εναντίον της επιθέσεις, με αφορμή τη μη παραχώρηση των αποθεματικών της Βουλής.

H κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε ακόμα για κοινό μέτωπο Αλέξη Τσίπρα με συγκεκριμένα ΜΜΕ με στόχο την εξόντωσή της. Είπε ακόμα πως είναι «πολυπαιγμένο» το έργο του κ. Τσίπρα ότι δεν υπήρχε εναλλακτική.

«Είναι ψέμα πως δεν υπήρξε εναλλακτική και δεν κατατέθηκαν εναλλακτικές προτάσεις», είπε και ξεκαθάρισε πως ήδη από τις 20 Φεβρουαρίου, είχε εκφράσει την αντίθεσή της στον τότε πρωθυπουργό και του είχε υποβάλλει εναλλακτικές προτάσεις.

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν αξιοποίησε το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για το χρέος, ούτε το ανάλογο πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, κινούμενος στα διεθνή φόρα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου, τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα, ως ανεξάρτητη, όμως υποψήφια. Χαρακτήρισε τη Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) ως το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία. Επίσης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας Σακοράφα στη ΛΑΕ.

Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παραβρέθηκαν η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, αλλά και ο συνδικαλιστής Νίκος Φωτόπουλος.

Στα παράξενα της συνέντευξης ήταν και η ανάρτηση πανό των υποστηρικτών της κ. Κωνσταντοπούλου, αλλά και η ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας από τους απλήρωτες υπαλλήλους της Βουλής.

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ, ΑΠΕ (Ν.Θ.)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: