Ο κάθε πολίτης μετράει: Ακρόαση στο ΕΚ του υποψήφιου αντιπροέδρου της Κομισιόν Σχοινά

File Photo: Ο Μαργαρίτης Σχοινάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με την φράση “ο κάθε πολίτης μετράει”, ο υποψήφιος Επίτροπος και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση, κατά την ακρόασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Δηλώνοντας πεπεισμένος Ευρωπαίος, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δεσμεύθηκε να συμβάλει στον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών κοινωνιών ώστε να καταστούν πιο δίκαιες και περιεκτικές (περιλαμβανομένης μιας νέας ευρωπαϊκής εγγύησης πρόνοιας για τα παιδιά), να ολοκληρωθεί το επόμενο νομοθετικό πακέτο για το μεταναστευτικό (περιλαμβανομένης της νέας πολιτικής ασύλου) και να προωθήσει την ολοκλήρωση της ένωσης για την ασφάλειας, κατά παραδοσιακών και μοντέρνων απειλών.

“Δεν παίρνω ελαφρά τη διαμάχη για τον τίτλο του χαρτοφυλακίου”, δήλωσε ο Μ. Σχοινάς σε σχέση με τη διαμάχη που ξέσπασε σε σχέση με την επιλογή της Φον Ντερ Λάιεν περί “προστασίας του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”.

Ο ίδιος εξήγησε ότι προσωπικά αντιλαμβάνεται “το να είσαι Ευρωπαίος” με το “να προστατεύεις του πιο ευάλωτους στην κοινωνία”, να παρέχεις εκπαίδευση και πρόνοια υγείας, “ασφάλεια στα σπίτια και τους δρόμους”, σημαίνει, όπως είπε “να είσαι ανοικτός στον κόσμο και να εκτείνεις χείρα βοηθείας στους λιγότερο τυχερούς”.

“Είμαι περήφανος που είμαι Ευρωπαίος και που μου δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσω την ΕΕ”, τόνισε ο Μ. Σχοινάς ενώπιον των Επιτροπών που πραγματοποίησαν την ακρόαση.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο μεταναστευτικό δεσμεύθηκε για τη μετάβαση σε έναν συνεκτικό σύστημα, με αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίες εντός Σένγκεν, με νέους κανόνες τόσο για την απόδοση ασύλου, όσο και την κατανομή των αιτούντων, αλλά και ταχύτερες επιστροφές, αλλά και τον προσδιορισμό μιας μόνιμου χαρακτήρα ευρωπαϊκής πολιτικής νόμιμης μετανάστευσης.

Συμφώνως προς το τυπικό, οι ευρωβουλευτές θα απευθύνουν στον υποψήφιο 25 συνολικά ερωτήσεις επ’ αυτών των θεμάτων για 180 περίπου λεπτά. Οι συνεργαζόμενες Επιτροπές θα συνέλθουν αύριο σε επίπεδο συντονιστών για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της ακρόασης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ο Τσίπρας καλεί Ε.Ε. να λάβει γενναίες αποφάσεις για τα Βαλκάνια με την ένταξη των Σκοπίων

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: