Συσπείρωση για «επιστροφή υπό Αμμοχωστιανή Διοίκηση», λέει ο υποψήφιος δήμαρχος Λόρδος

Ο υποψήφιος για τη δημαρχία Αμμοχώστου Ανδρέας Λόρδος. ΚΥΠΕ




Χωρίς κομματικά βαρίδια και με στόχο να παραμεριστεί η απραξία του ΟΗΕ, λέει ότι πολιτεύεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία της Αμμοχώστου, Ανδρέας Λόρδος, καλώντας παράλληλα τους συμπολίτες του σε συσπείρωση ώστε να μπουν τα θεμέλια της «Επιστροφής Υπό Αμμοχωστιανή Διοίκηση».

Σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λόρδος λέει ότι σε περίπτωση εκλογής του, θα ηγηθεί δυναμικά από την πρώτη γραμμή του αγώνα της επιστροφής, τόσο εντός Κύπρου, όσο και στο εξωτερικό. «Θα ενεργήσουμε χωρίς κομματικά βαρίδια για να παραμεριστεί η απραξία του ΟΗΕ και με δυναμική δράση. Ζητούμε από τον ΟΗΕ να καλέσει τις πλευρές στο τραπέζι, για να σταματήσουμε την τ/κ πλευρά να σχεδιάζει αυτή το μέλλον μας» αναφέρει.

Συνεχίζει, λέγοντας ότι στο τραπέζι οφείλουμε να παρουσιαστούμε συσπειρωμένοι ως Αμμοχωστιανοί. «Μαζί θα βάλουμε τα θεμέλια της Επιστροφής Υπο Αμμοχωστιανή Διοίκηση, με σεβασμό προς όλους και με καλή καρδιά» λέει και αναφέρει ότι θα επανασυστήσει την Συντονιστική Επιτροπή Αμμοχώστου, για την προετοιμασία προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λέει ακόμη ότι τα θέματα της περιουσίας είναι ύψιστης προτεραιότητας. «Η οικογένεια μου έχει κερδίσει ίσως τις μεγαλύτερες αγωγές εναντίον της Τουρκίας. Γνωρίζω αρκετά από τα νομικά προβλήματα και τις τεχνικές προκλήσεις, με πολυετή πείρα στον τομέα των κατασκευών. Οι γνώσεις αυτές θα είναι και δικές σας. Όλες ανεξαιρέτως οι κατοικίες της πόλης θα προστατευθούν από νομικούς, τεχνικούς και πολεοδομικούς κινδύνους» αναφέρει.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές μεθοδεύσεις στην περίκλειστη πόλη, ο κ. Λόρδος λέει ότι η Τουρκία σήμερα σηκώνει τον στρατό της γενικά από την Αμμόχωστο και έχει ξεκλειδώσει την περίκλειστη πόλη. «Κινείται προς την κατεύθυνση του Ψηφίσματος 550, επίσημα όμως δεν λέει ότι θα την εποικήσει.

Παράλληλα, στρέφει τα πυρά του κατά των κομμάτων, λέγοντας ότι «απέτυχαν παταγωδώς να διαχειριστούν την Αμμόχωστο». Όπως λέει, το 1976 υπό πίεση του αμερικανικού εμπάργκο, οι Τούρκοι που «ποτέ δεν δίνουν», πρόσφεραν την πόλη πίσω με τα φώτα αναμμένα, με τα σπίτια άθικτα, άνευ όρων και υπό ε/κ διοίκηση. «ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ είπαν ‘Όχι’» συνεχίζει.

Ακόμη λέει ότι το 1978 προσφέρθηκε «σύνταγμα τύπου ΗΠΑ, ένας άνθρωπος, μία ψήφος». «Μας είπαν ‘συζητήστε το, διαφωνήστε πλήρως. Φεύγοντας, πάρτε την Αμμόχωστο άνευ όρων’. ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ είπαν όχι, τορπιλίζοντάς το ως ‘Νατοϊκό’» συνεχίζει. Λέει επίσης ότι σε ακόμη τρεις τουλάχιστον προτάσεις όλα τα κόμματα είπαν ‘Όχι’. «Κρίνετε εσείς εάν η Αμμόχωστος – το πόστερ της κατοχής – είναι το πόστερ της ομηρίας των Αμμοχωστιανών και από τα κόμματα, η όχι» παρατηρεί.

Όσον αφορά τις προτεραιότητες του, λέει ότι είναι η επιστροφή μέσω έντονου και δυναμικού αγώνα, η προστασία του κάθε σπιτιού και η δημιουργία μιας Αμμοχωστιανής δομής θα συσπειρώνει την κοινωνία, που σήμερα δεν έχει λόγο.

Ο κ. Λόρδος λέει επίσης ότι θα παραιτηθεί από όλες τις επαγγελματικές του ασχολίες για να εργαστεί για την Αμμόχωστο και τα συμφέροντα της νυχθημερόν. «Έχω καθαρό σχέδιο, τις ειδικές γνώσεις, τον δυναμισμό για να εκπροσωπήσω τα συμφέροντα της Αμμοχώστου. Είμαι ελεύθερος κομματικών εξαρτήσεων» συμπληρώνει.

Ως προς τις προσδοκίες του για τη συμμετοχή του κόσμου στις εκλογές, ο κ. Λόρδος λέει ότι πέραν του 60% των Αμμοχωστιανών ψηφίζουν αποχή, διότι θεωρούν την ψήφο στα κόμματα ως χαμένη ψήφο. «Με τον τουρκικό στρατό να παραχωρεί την θέση του πλέον στους Τουρκοκυπρίους, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία από την οποία εάν απέχουμε ή εάν εκλέξουμε κομματικούς, θα θρηνήσουμε τον εποικισμό της πόλης μας και καταστροφές περιουσιών» καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Στην Πάφο ψηφίζουν 1.184 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι για το νέο δήμαρχο Αμμοχώστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: