Αμετάβλητη η κορυφή στη Euroleague: Νίκες για Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας




Με ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Κόρι Χίγκινς, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε με σπουδαίο «διπλό» στις νίκες, μετά το… στραπάτσο στη Μόσχα, από τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πέρασε νικηφόρα με 80-78 από την έδρα της Αναντολού Εφές, για την 27η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας σε 21-6 το ρεκόρ της, με το οποίο παραμένει στη δεύτερη θέση και στο… κυνήγι της Φενερμπαχτσέ. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με ένα λέι απ του Κόρι Χίγκινς στα 1.6΄΄ για τη λήξη της αναμέτρησης και αφού πρώτα ο Αμερικανός είχε βρει το διάδρομο, εκμεταλλευόμενος τα ελλιπέστατα αμυντικά αντανακλαστικά των Τούρκων.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Χίγκινς με 19 πόντους, ενώ άξιος συμπαραστάτης του αναδείχθηκε ο Κάιλ Χάινς (15π.). Από την Αναντολού, που υποχώρησε σε 17-10, θέτοντας σε κίνδυνο την τέταρτη θέση και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ, ξεχώρισε ο Μπράιαντ Ντάνστον με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στην Κωνσταντινούπολη, η πρωτοπόρος Φενερμπαχτσέ χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να δώσει τέλος στα όνειρα «διπλού» της μαχητικότατης Μπουντούτσνοστ. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 12-1 από το 34΄ και το εις βάρος της 64-66, με το σφύριγμα της λήξης να τη βρίσκει στο 76-67, αυξάνοντας το ρεκόρ της σε 23-4. Στον αντίποδα, οι Μαυροβούνιοι υπέστησαν την οδυνηρή 21η ήττα τους.

Κορυφαίος των νικητών ο Νίκολα Κάλινιτς με 14 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι επίσης… διψήφιοι Κώστας Σλούκας (11π.) και Μπόμπι Ντίξον (11π.). Από την Μπουντούτσνοστ ξεχώρισε ο Ερλ Κλαρκ με 20 πόντους.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα πήρε με σχετική άνεση τον «ισπανικό εμφύλιο», επικρατώντας με 93-64 της Γκραν Κανάρια στη Βαρκελώνη, μειώνοντας στη μία νίκη (16-11) τη διαφορά από την τέταρτη Αναντολού Εφές (17-10), που έχει όμως και το πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία. «Κλειδί» της κυριαρχίας των Καταλανών τα 19/28 τρίποντα (ισοφάρισε το δικό της ρεκόρ της Euroleague)!

Θοδωρής Ψωμάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: