Ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του Μάικ Πομπέο στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο τα πάει στην Ιερουσαλήμ για να λάβει μέρος στην τριμερή συνάντηση των πρωθυπουργών Μπέντζαμιν Νετανιάχου και Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ανακοινώθηκε σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Στην Ιερουσαλήμ, ο Αμερικανός υπουργός θα συναντηθεί με ισραηλινούς αξιωματούχους για να συζητήσει την ανάληψη κρίσιμων περιφερειακών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της κακοήθειας του ιρανικού καθεστώτος και της επιβεβαίωσης της αμετάβλητης δέσμευσης των Ηνωμένων Πολιτειών για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο κ. Πομπέο θα συζητήσει επίσης την αφοσίωση της αμερικανικής κυβέρνησης στην παρακολούθηση και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι στην Ιερουσαλήμ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα συμμετάσχει επίσης σε συνάντηση με τους ηγέτες του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, για να συζητήσει μαζί τους βασικά ζητήματα ενέργειας και ασφάλειας που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Θα επισκεφθεί επίσης τον Λίβανο και το Κουβέιτ.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η τριμερής με τη συμμετοχή του κ. Πομπέο δεν θα γίνει στην Κρήτη, αλλά στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να βοηθήσει στην επανεκλογή του κ. Νεταναάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θεωρείται “πυλώνας” της νέας πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο.

Άμεση απάντηση ΥΠΕΞ στoν Ερντογάν: Απολύτως απαράδεκτη η εξίσωση των πτήσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: