Σε Κένυα και Αιθιοπία ο Κουίκ για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας




Επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, ο υφυπουργός<!–more– > Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ επισκέπτεται, από σήμερα έως την Πέμπτη, την Κένυα και την Αιθιοπία, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και των ελληνικών επιχειρήσεων.

  • «Είναι μία εβδομάδα με έντονη δραστηριότητα για την εξωστρέφεια της εθνικής μας οικονομίας, προς όφελος των επιχειρήσεών μας που κερδίζουν συνεχώς την εκτίμηση της παγκόσμιας αγοράς, λόγω συνέπειας, ποιότητας, ανταγωνιστικών τιμών και καινοτόμων προϊόντων» δήλωσε ο κ. Κουίκ, πριν από την αναχώρησή του.

Παράλληλα στις πρωτεύουσες των δύο χωρών, στο Ναϊρόμπι και την Αντίς Αμπέμπα, σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κουίκ θα έχει επαφές σε πολιτικό επίπεδο, καθώς και συναντήσεις με τις ομογενειακές κοινότητες.

Επιπλέον στην Αντίς Αμπέμπα, έδρα της Αφρικανικής Ένωσης (της οποίας την προεδρία έχει τώρα η Αίγυπτος), θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρό της. Συνάντηση έχει προγραμματισθεί επίσης και με την εκεί επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Ελένη Κύρου.

  • Στη δήλωσή του ο κ. Κουίκ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στο Πεκίνο, όπου συμπροέδρευσε της 13ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κίνας, επισημαίνοντας πως στην ατζέντα ήταν και η επιτάχυνση των διαδικασιών απελευθέρωσης της κινεζικής αγοράς για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως και η ναυτιλιακή και η επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών.

Ειδική αναφορά έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών και στις επιχειρηματικές σχέσεις της Ελλάδας με την Αίγυπτο. «Σήμερα και αύριο νέα σημαντική σελίδα στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο αναμένεται να καταγράψει μεγάλη ελληνική επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο και την Οικονομική Ζώνη του Καναλιού του Σουέζ, με επικεφαλής τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστράτιο Γιαννακίδη και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννη Μπράχο.

  • «Μετά το επιτυχημένο ταξίδι στο Βιετνάμ τον περασμένο Δεκέμβριο, αυτό το τριήμερο, ελληνικές επιχειρήσεις από τον ΣΕΒ και τον ΕΒΕΑ, μαζί με εκπροσώπους του Enterprise Greece, θα πραγματοποιήσουν σε Κένυα και Αιθιοπία, την τρίτη αποστολή τους μέσα σε 15 μήνες στις ταχύτατα αναπτυσσόμενες χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής» τόνισε ο κ. Κουίκ.

Η επόμενη αποστολή τους, όπως έκανε γνωστό, θα είναι τον Απρίλιο στην Τυνησία καθώς, όπως επισήμανε, «παρουσιάζουν μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον οι μεσογειακές χώρες της Αφρικής».

05/03/2019 12:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Πάνω από 630 προσλήψεις στις φυλακές, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: