Στο Ευρωκοινοβούλιο μεταφέρθηκε η πολιτική κόντρα: Σύγκρουση του Τσίπρα με τη Σπυράκη




Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση κυρίως μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, μεταφέρθηκε σήμερα εντός του ευρωκοινοβουλίου κυρίως με τη σύγκρουση μεταξύ της ευρωβουλευτού και εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη και του πρωθυπουργού.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας είπε αρχικά πως δεν είχε σκοπό να πάρει τον λόγο αλλά τόνισε πως το έκανε μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού περί νεποτισμού και θαυμαστών του Πινοσέτ.

“Περίμενα αλήθεια κύριε Πρόεδρε, μια και χθες εδώ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πως θα στηρίξει η ΕΕ το Μάτι και συμπλεύσαμε όλες οι πολίτικες ομάδες, να στηρίξει η ΕΕ το Μάτι. Περίμενα αλήθεια να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση”, είπε η κυρία Σπυράκη και πρόσθεσε:

“Εκτός και αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματος σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση. Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα. Αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες , αυτή του διχασμού;”

Ο πρωθυπουργός σήκωσε το “γάντι” της αντιπαράθεσης και στην τριτολογία του απάντησε στην Μαρία Σπυράκη λέγοντας: «Αναφερθήκατε στην συγκέντρωση 3-4 χιλιάδων ακραίων στη Θεσσαλονίκη, καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια που όντως έγιναν τον Φεβρουάριο – και ξέρετε θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν».

Ο ίδιος θύμισε στην Μαρία Σπυράκη πως από τη θέση της δημοσιογράφου απέκρυπτε “όπως η ίδια παραδεχθήκατε” την αλήθεια όταν στην Ελλάδα “είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις και μεγάλη καταστολή, τα 5 πρώτα χρόνια των μνημονίων”

“Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία ούτε στο να παρουσιάσετε τα πραγματικά νούμερα των διαδηλώσεων, αλλά ούτε και να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις”, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: “Σήμερα σας βλέπω ότι έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία, χαίρομαι… η ευαισθησία δεν πρέπει να είναι αλά καρτ. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή ούτε βία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: