Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, οι συγχωνεύσεις των κέντρων υγείας, οι άδειες για ανέγερση ουρανοξυστών, το θέμα της Συνεργατικής αλλά και οι αποζημιώσεις εκ μέρους της Τουρκίας σε πρόσφυγες, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Στ’αχνάρια της Τιτίνας» γράφει ότι για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια από τότε δηλαδή που κατέβαλε στην Τιτίνα Λοιζίδου ποσό πέραν του 1 εκατ. δολαρίων η Τουρκία εγκατέλειψε τη στάση της να μην πληρώνει αποζημιώσεις για ε/κ περιουσίες και ότι κατέβαλε 14.500 ευρώ στην Ανδριανή Ιωάννου. Αλλού, γράφει ότι στο σφυρί βγάζει το Τμήμα Τελωνείων χιλιάδες προϊόντα. Επίσης, αναφέρει ότι στον Εισαγγελέα παραπέμπεται από την Κυβέρνηση η ομολογία του Τ/κ δολοφόνου Ελληνοκυπρίων.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Αστυνομικοί ‘κοριοί’ χωρίς συναίνεση ΑΚΕΛ» γράφει ότι το ΑΚΕΛ παραμένει αμετακίνητο στη θέση του για τις παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και ότι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θέτει ο Αντρος Κυπριανού. Προσθέτει ότι το νομοσχέδιο για παρακολουθήσεις τηλεφώνων περνά με πλειοψηφία. Επίσης, αναφέρεται στην προβλήτα της VTTV και ότι ο Γενικός Ελεγκτής είπε διάλογος ναι, αγορά όχι. Γράφει ακόμη ότι αλλού θα έχει βροχές και αλλού ήλιο το τριήμερο.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Συγχωνεύσεις κέντρων υγείας» γράφει ότι αλλάζει ο χάρτης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Λευκωσία και ότι από τα 12 κέντρα που λειτουργούν σήμερα τα γνωστά εξωτερικά ιατρεία, παραμένουν σε λειτουργία τα 7 τα οποία αναβαθμίζονται. Επίσης, γράφει ότι η δημοσιότητα τρόμαξε τη μαθήτρια και δεν καταγγέλλει υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Ακόμη αναφέρεται σε αιτήσεις για ανέγερση 84 ουρανοξυστών.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δυσαρέσκεια Apollo για τις μεθοδεύσεις» γράφει ότι ανάθεση μόνο του καλού χαρτοφυλακίου της Συνεργατικής στην Ελληνική Τράπεζα προκρίνουν οι εποπτικές αρχές οι οποίες απέρριψαν προκαταρκτική πρόταση του Apollo για εξαγορά του συνόλου της ΣΚΤ και συνέχιση των εργασιών της σε συνεργασία με τράπεζα από τη Σλοβενία, η οποία διαθέτει άδεια εντός του ευρωσυστήματος. Γράφει ακόμη ότι διαφώνησε η Κύπρος στην απαγόρευση κυνηγιού τρυγονιού από την ΕΕ. Επίσης, ότι μόνο ζημιά προκαλούν τα λαϊκά δικαστήρια σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Στήριξη του κράτους για ουρανοξύστες» γράφει ότι η Κυβέρνηση εξέδωσε άδειες οικοδομής για 25 ουρανοξύστες τους πρώτους τρεις μήνες του χρόνου και εκκρεμούν άλλες 60 οι περισσότερες στην περιοχή της Λεμεσού, όπως ανέφερε χθες ο Υπουργός Εσωτερικών. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται στο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Προβάλλει επίσης φωτογραφία από μαθητές γυμνασίων που διασκεδάζουν αφού έχουν τελειώσει τις εξετάσεις τους ενόψει του τριήμερου του κατακλυσμού.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
26/05/2018 09:40

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: