Άδεια λόγω Πάσχα: Στη φυλακή, για να δουν τα παιδιά τους, οι γονείς των Ελλήνων στρατιωτικών




Με τα παιδιά τους, που κρατούνται στην Τουρκία, για περισσότερο από ένα μήνα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν, τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτών, Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη.

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, έκτακτο επισκεπτήριο στους δύο στρατιωτικούς, με ειδική άδεια, λόγω των εορτών του Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς, είχαν επισκεφθεί τα παιδιά τους και την Μεγάλη Παρασκευή και μάλιστα χωρίς το διαχωριστικό τζάμι.

Στο μεταξύ, σήμερα επικοινώνησε με τους γονείς των στρατιωτικών ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Τους ευχήθηκε καλό Πάσχα και γρήγορη επιστροφή των παιδιών τους στα καθήκοντα τους, ενώ από την πλευρά τους οι γονείς, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την συμπαράστασή του.

Χθες, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος. «Πήγα να δώσω κουράγιο, αλλά με τη στάση τους αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως και πρόσθεσε ότι «τα παιδιά κάνουν υπομονή, καθώς καταλαβαίνουν πως το θέμα έχει πολιτικές προεκτάσεις, αφού αυτά τα περιστατικά στα σύνορα είναι συνήθη».

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: