Αλλάζει όνομα στο Εθνικό Μέτωπο η Λεπέν. Πλατφόρμα κατά της παγκοσμιοποίησης!




Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNEWS, δήλωσε ότι στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος, σκοπεύει να προτείνει την αλλαγή ονόματος, σε μια προσπάθεια να το μετατρέψει σε μια δύναμη που θα είναι έτοιμη να κυβερνήσει τη Γαλλία.

Η Λεπέν που έχασε τις προεδρικές εκλογές από τον Εμμανουέλ Μακρόν, το Μάϊο του 2017, με 66.1% έναντι 33.9%, ελπίζει σε αναγέννηση του κόμματος της στο Συνέδριο 10 – 11 Μαρτίου. Έχει ήδη κατεβάσει τους τόνους της αντίθεσή της στο Ευρώ, δίνοντας έμφαση στις παραδοσιακές θέσεις της κατά της μετανάστευσης, αλλά σε σε σκληρές θέσεις όσο αφορά τα θέματα νόμου και τάξης.

«Θα προτείνω αλλαγή του ονόματος Εθνικό Μέτωπο» ανέφερε, «δεν αποκηρύσσουμε τίποτα, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χωρίς να πει τίποτα για το ποιο θα είναι το νέο όνομα του κόμματος.

Η Μαρίν Λεπέν σημείωσε πως θέλει να μετατρέψει το Εθνικό Μέτωπο, από ένα κίνημα αντιπολίτευσης, σε ένα που θα είναι έτοιμο για την κυβέρνηση, προσελκύοντας αρκετούς ψηφοφόρους για να κερδίσει την πλειοψηφία στις επόμενες προεδρικές εκλογές, του 2022.

Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, υποβάθμισε την κόντρα με τον ιδρυτή του κόμματος και πατέρα της, Ζαν Μαρί Λεπέν, που έχει απειλήσει να εισβάλει στο Συνέδριο του κόμματος  στη Λιλ. Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ασκεί αδιάκοπα κριτική στην κόρη του, από τότε που τον πέταξε εκτός κόμματος, το 2015, σε μια προσπάθεια να μαλακώσει την εικόνα του Εθνικού Μετώπου.

Η Μαρίν Λεπέν, επεσήμανε ότι η συγχώνευση, κορυφαίων Γάλλων Σοσιαλιστών και Συντηρητικών, στην κεντρώα κυβέρνηση Μακρόν, έχει βοηθήσει να εξαλειφθεί η παραδοσιακή διαχωριστική γραμμή, αριστεράς – δεξιάς στη γαλλική πολιτική σκηνή.  Τόνισε, ότι η σημερινή σύγκρουση είναι ανάμεσα στους υπερασπιστές της παγκοσμιοποίησης κα τους πατριώτες, όπως αυτή.

Σε κάθε περίπτωση, το επερχόμενο Συνέδριο του Εθνικού Μετώπου, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο λόγω της πρόθεσης της κ. Λεπέν να αλλάξει το όνομα, αλλά και για το νέο πρόγραμμα του με δεδομένο το νέο πλαίσιο σύγκρουσης που έθεσε η ηγέτης του. Βέβαια, παρά την αλλαγή ονόματος το όνομα Λεπέν και η ιστορία που κουβαλά, ρίχνει και θα συνεχίσει να ρίχνει βαριά τη σκιά πάνω σε οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής, με αποτέλεσμα το εγχείρημα της κ. Λεπέν να καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

12 Φεβρουαρίου, 2018 08:00
MIGNATIOU.COM, Reuters
Αθήνα, Ελλάδα

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: