Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η έντονη προεκλογική εκστρατεία με τον «πόλεμο» των επιτελείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κατηγορία εναντίον της Κύπρου για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση της δικαστικής διαμάχης με τις ρωσικές αρχές του εκατομμυριούχου Μπιλ Μπράουντερ, η συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Τουρκία και το μήνυμα για τη συνέχιση των συνομιλιών και οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση της διακρατικής συμφωνία Κύπρου-Ελλάδας για τον ΟΠΑΠ, είναι τα κυριότερα θέματα των πρωτοσέλιδων των κυπριακών εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μας στοιχειώνει το φάντασμα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος» γράφει πως η Κύπρος βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα των δύο υπερδυνάμεων με αφορμή τη δικαστική διαμάχη με τις ρωσικές αρχές του εκατομμυριούχου Μπιλ Μπράουντερ. Αλλού, γράφει ότι χθες έγινε «χαμός» στη Βουλή για τη διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα για τον ΟΠΑΠ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι γιατροί προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τα νοσοκομεία σε περίπτωση νέου ξυλοδαρμού προσωπικού.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Εκτός ορίων ξεφεύγει η προεκλογική κούρσα», γράφει στο κύριο της θέμα ότι στα social media τα επιτελεία των υποψηφίων Προέδρων αδυνατούν να χαλιναγωγήσουν τους συνεργάτες τους, που ξεφεύγουν εκτός ορίων. Αλλού, γράφει πως δύο πανύψηλοι πύργοι που θα ανεγερθούν στη Λεμεσό θα κρύψουν τη θέμα από την Ακρόπολη της Αμαθούντας. Σε άλλο της θέμα η εφημερία γράφει για πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Νικόλα Παπαδόπουλο για αποστολή μαζικών SMS σε πολίτες.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μήνυμα Κοτζιά από Άγκυρα», γράφει πως Αθήνα και Άγκυρα ευνοούν το ξεκαθάρισμα του σκηνικού πριν από την επόμενη φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, όπως διαμηνύθηκε μετά τη συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου. Αλλού, γράφει πως παραπέμπονται για ποινική έρευνα τέσσερις γιατροί της Λεμεσού για εκβιαστική παρέμβαση τους σε μετάθεση γιατρών. Σε άλλο του θέμα γράφει πως οι Συντεχνίες στην ΑΗΚ αναγγέλλουν δυναμικά κλιμακωτά μέτρα με τα αιτήματα να εστιάζονται στο μοντέλο αγοράς, τις κενές θέσεις, και τους μισθούς.

«Φορο-φάκελοι υπό την προστασία Εφόρου», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής», η οποία γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ζητήσει στοιχεία από το Τμήμα Φορολογίας που αφορούν τα 100 τελευταία σημειώματα φοροθετών που υποβλήθηκαν στον Έφορο Φορολογίας για πρόσβαση σε φορολογικούς φακέλους των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων και μεγαλοεπιχειρηματιών. Αλλού, γράφει ότι αναζητούνται πολιτικές και άλλες ευθύνες για τον Χάρη Γεωργιάδη σε σχέση με τη διακρατική συμφωνία για τον ΟΠΑΠ. Σε άλλο της θέμα γράφει πως χωρίς κονδύλια και στήριξη είναι ο τομέας της γεωργίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Νέο ψάξιμο στην Κύπρο για θέμα βρώμικου χρήματος» γράφει για την παρέμβαση Βρετανού βουλευτή ότι η Κύπρος παρεμπόδισε παγκόσμια έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που εμπλεκόταν η Ρωσία. Αλλού, γράφει πως στέλεχος των δημοσίων σχέσεων του ΔΗΣΥ βρίσκεται υπ’ ατμών για σεξιστικό σχόλιο που ανάρτησε στο Facebook. Σε άλλο της θέμα γράφει για το θέμα της διακρατικής συμφωνίας Κύπρου-Ελλάδας για τον ΟΠΑΠ όπως αναδείχθηκε χθες στη Βουλή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παρτίδα σκληρού πόκερ» γράφει ότι σε μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές η κυπριακή κοινωνία οδηγείται σε ένα πολωτικό κλίμα και σε μια παρτίδα σκληρού πόκερ μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αλλού, φιλοξενεί συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας Νικόλα Χατζηγιάννη στο ΚΥΠΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων δηλώνει πως ήρθε η ώρα για πιο ριζικές λύσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Σε άλλο της θέμα γράφει πως τα πολλά λιπαρά σχετίζονται με τον καρκίνο του πνεύμονα.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Γνώμη», υπό τον τίτλο «Από σωματοφύλακας του Μιχαλολιάκου υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές», γράφει πως η νεοφασιστική «Χρυσή Αυγή» επιδιώκει ανάληψη εξουσίας στην Κύπρο μέσω του ΕΛΑΜ, το οποίο κατέρχεται στις εκλογές με δικό του υποψήφιο. Αλλού, γράφει ότι ο Πούτιν έστησε στον τοίχο τον Αναστασιάδη για την εγκατάλειψη της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι Νικόλας Παπαδόπουλος και Ταχσίν Ερτουγρούλογλου έχουν τις ίδιες πολιτικές και τα ίδια επιχειρήματα στο Κυπριακό.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι», κάτω από τον τίτλο «Οι συμπρόεδροι αντικαθιστούν την Κυπριακή Δημοκρατία», γράφει ότι το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το Επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αποδεικνύει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδέχθηκε ότι κατά τη μεταβατική περίοδο μετά τη λύση θα υπάρξει εκχώρηση εξουσιών στον ίδιο και στον Τ/κ ηγέτη. Αλλού, γράφει για τον απόρρητο φάκελο για τη δολοφονία του Τζον Κένεντι. Σε άλλο του θέμα γράφει για τα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 27/10/2017 08:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: