Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η εισήγηση του Εισαγγελέα για νέα έρευνα στην υπόθεση με τα απόβλητα, το αίσιο τέλος στην περιπέτεια της μικρής Μαριέ- Ελένης που πλέον επιστρέφει στη μητέρα της στην Κύπρο, η όξυνση στις σχέσεις Άγκυρας – Ουάσινγκτον, το Κυπριακό και οι ενέργειες της Κυβέρνησης στο θέμα των εγκλωβισμένων και οι προετοιμασίες των κομμάτων ενόψει προεδρικών εκλογών είναι τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Η Μεγάλη Ανατροπή» και γράφει ότι η Κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση του Εισαγγελέα, ανακαλεί το διορισμό της ερευνητικής επιτροπής για τα απόβλητα και διορίζει νέα επιτροπή με ευρείς όρους εντολής. Αλλού αναφέρει ότι η Άγκυρα μιλά τώρα ανοικτά για προσάρτηση των κατεχομένων. Επίσης η «Α» αναφέρει ότι σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται ο Νίκος Αναστασιάδης στο δρόμο για τις προεδρικές.

«Και τώρα έρευνα για 7 Υπουργούς» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που αναφέρει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας υιοθετεί εισήγηση του Γενικού Ελεγκτή για το Πεντάκωμο και ότι ελέγχονται και οι τεχνοκράτες μαζί με τα στελέχη τριών Κυβερνήσεων. Αλλού αναφέρει ότι στριμώχτηκε και παραδόθηκε ο Νορβηγός πατέρας που κατηγορείται ότι είχε απαγάγει την κόρη του έξω από το νηπιαγωγείο της στη Λευκωσία. Επίσης ο «Π» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει την εξαγγελία της υποψηφιότητας του Προέδρου Αναστασιάδη το Σάββατο και γράφει για πρεμιέρα με εκπλήξεις.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ανοίγει τον ασκό ο Κληρίδης» γράφει στο κύριό του θέμα ότι ο Γενικός Εισαγγελέας λέει στοπ στην Κυβέρνηση και ζητά έρευνα εφ’ όλης της ύλης για τη διαχείριση των αποβλήτων. Αλλού αναφέρει πως τελειώνει η υπόθεση της απαγωγής που συγκλόνισε το παγκύπριο και φιλοξενεί μεγάλη φωτογραφία της Μαριέ-Ελένης που επιστρέφει στην μητέρα της. Επίσης ο «Φ» γράφει πως επιτέλους ύστερα από δέκα χρόνια διαβουλεύσεων προχωρούν οι προσφορές για τις κάμερες στους δρόμους.

«Έρευνα…για απόβλητα και στο Προεδρικό» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» και αναφέρει ότι σε γνωμάτευση ο Γενικός Εισαγγελέας εισηγείται ανάκληση της υπουργικής απόφασης για τα οικιακά απόβλητα και διορισμό νέας επιτροπής που θα διερευνήσει και τις ευθύνες της νυν Κυβέρνησης. Αλλού προβάλλει τις επισημάνσεις του ΓΓ στην έκθεσή του για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό που κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο στα ΗΕ. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε άλλο ρεπορτάζ στο θέμα των αρχαιοτήτων στη Γεροσκήπου και τις αντιδράσεις που προκαλούνται.

«Εντοπίστηκε η απαχθείσα Μαριέ-Ελένη» γράφει στο κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει πως το 4χρονο κοριτσάκι επιστρέφει στη μητέρα του η οποία μετέβη στη Νορβηγία για να το παραλάβει. Αλλού αναφορά γίνεται στην απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για τα απόβλητα και τη γνωμάτευση για διορισμό νέας επιτροπής. Επίσης αναφορά γίνεται στις σφοδρές αντιδράσεις διεθνώς για διαφήμιση της εταιρείας Dove που παρουσιάζει μια Αφρικανή γυναίκα να μετατρέπεται σε λευκή όταν λούζεται με αφρόλουτρο της γνωστής εταιρείας.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/10/2017 07:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: