Ανοίγει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου: Το παλαιότερο στην Ελλάδα




Ετοιμο να ανοίξει και να λειτουργήσει πλήρως για την φετεινή χειμερινή περιοδο και να υποδεχθεί τους χιλιάδες φίλους των χειμερινών σπορ είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες,μετά και τις πρώτες έντονες χιονοπτώσεις της χρονιάς.

Από το καλοκαίρι είχαν αρχίσει οι συντηρήσεις και οι επισκευές σε όλο τον τεχνολογικό εξοπλισμό και οι βελτιώσεις στις πίστες του σκι,ώστε να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις εν όψει του χειμώνα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου είναι το παλαιότερο στην Ελλάδα και δημιουργήθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Βόλου το 1967.Τότε λειτούργησε  και ο πρώτος εναέριος αναβατήρας όχι μονο για τις Αγριόλευκες,αλλά για όλη την Ελλάδα.

Οι πίστες στις Αγριόλευκες (όπως ονομάζεται η περιοχή) βρίσκονται σε υψόμετρο από 1.170 μέτρα το χαμηλότερο σημείο τους μέχρι και στα   1.471 μέτρα.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου διαθέτει συνολικά οκτώ πίστες και πέντε αναβατήρες και oi πίστες έχουν συνολικό μήκος 15 και πλέον χλμ. Δηλαδή πρόκειται για 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων,εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) και μια πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον, καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Αλλωστε το Βουνό των Κενταύρων είναι φημισμένο για το φυσικό του κάλλος και για τους απίστευτους συνδιασμούς και τις ισορροπίες ανάμεσα σε ορεινά και θαλάσα τοπία,σπάνιας ομορφιάς.
Παράλληλα το Χιονοδρομικό Κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήρια, εστιατόρια, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski και snowboard και φυσικά ιατρείο.
Λειτουργεί επίσης σχολή ski και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρόνων και άνω, από έμπειρους παιδαγωγούς, δασκάλους.

Το χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου απέχει από τον Βόλο μόλις 26 χλμ,,ενδιάμεσα βρίσκεται η Πορταριά με τις άπειρες επιλογές διαμονής και διασκέδασης,ενώ ο πλησιέστερος οικισμός είναι τα φημισμένα Χάνια με δεκάδες ξενοδοχεία και εστιατόρια,αλλα και μπαρακια για την νυχτερινή διασκέδαση.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: