Γεμάτα τα ξενοδοχεία στον Βόλο και το Πήλιο: Πολλοί Έλληνες προτιμούν τη Μαγνησία




Υψηλές πληρότητες που όσο πλησιάζουμε στην εορτή των Χριστουγέννων θα φθάσουν στο ανώτατο επίπεδο παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία και οι πανσιόν στον Βόλο και στο Πήλιο,δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα στους επιχερηματίες της Μαγνησίας.

Η ζήτηση δωματίων στα ξενοδοχεία του Βόλου και κυρίως στα 5στερα και τα 4στερα ξεπερνά κάθε προσδοκία και η πληρότητά τους φθανει  στο 95%,ενώ και στα ξενοδοχεία χαμηλότερων κατηγοριών ξεπέρασε το 90%.

Πολύ μεγάλες πληρότητες έχουν ήδη και τα ξενοδοχεία στην Πορταριά,την Μακρυνίτσα και τα Χάνια,για τις ημέρες των Χριστουγέννων,ειδικά των υψηλών κατηγοριών,φθάνοντας στο 95%.Για το μεγάλο ενδιαφέρον των τουριστών βοήθησαν και οι καιρικές συνθήκες,με το άφθονο χιόνι,ώστε να έχει ήδη ανοίξει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου που είναι σε πλήρη λειτουργία  όλες οι πίστες και τα lifts.

Στο Ανατολικό και Κεντρικό Πήλιο,δηλαδή οι περιοχές Ζαγοράς,Τσαγκαράδας,Μηλεών,Βυζίτσας και άλλων χωριών,οι πληροτητες κυμαίνονται γύρω στο 70-75%  και αναμένεται να ανέβουν περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας,Γιώργος Ζαφείρης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι “παρά τις υψηλές πληρότητες,ακόμη και όσοι έρθουν την τελευταία στιγμή στον Βόλο,θα βρούν κατάλυμα και θα τους εξασφαλίσουμε την διαμονή”

Σύμφωνα με τον κ.Ζαφείρη οι τιμές για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό,στον Βόλο ξεκινούν από 53 ευρώ και φθάνουν μέχρι και τα 180 ευρώ.

Η μεγάλη ζήτηση για ξενοδοχεία μέσα στον Βόλο έχει και σαν αιτία το πολύ έντονο χριστουγεννιάτικο στόλισμα της πόλης,την λειτουργία του χωριού του Αη Βασίλη,το ψηλότερο στην Ελλάδα χριστουγεννιάτικο δέντρο,τον περίφημο “μπλε ουρανό” στους δρόμους ,αλλά και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του Βόλου,με την έντονη νυχτερινή διασκέδαση,σε συνδιασμό με τα απαράμιλλα τσιπουράδικα  που χαρακτηρίζουν την περιοχή.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: