Σχεδόν 3 ώρες η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί για εδαφικό, σε εξέλιξη δείπνο




Ολοκληρώθηκε γύρω στις 20.30 τοπική ώρα (21.30 ώρα Κύπρου) η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Μοντ Πελεράν, κατά την οποία συνεχίστηκε η συζήτηση για το ενοποιημένο έγγραφο με τις θέσεις της κάθε πλευράς για τα κριτήρια του εδαφικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί αύριο στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα. Στις 9 εξάλλου αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Και δείπνο…

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δείπνο στο εστιατόριο Caveau de Vignerons στην πόλη του Μοντρέ, όπου παρίστανται οι δύο ηγέτες με τις συζύγους τους, οι διαπραγματευτές και μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών. Το δείπνο οργάνωσαν τα ΗΕ υπό τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε και την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Προσερχόμενοι στο δείπνο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλησπέρισε τους Ε/κ και Τ/κ δημοσιογράφους που βρίσκονται εκεί για τη λήψη φωτογραφιών και πλάνων, ενώ ο Τ/κ ηγέτης τους ανέφερε: “Μείνατε κάτω απ’ τη βροχή. Κάντε υπομονή άλλη μια μέρα”.

Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στην απογευματινή συνάντηση των ηγετών επί των κριτηρίων στο εδαφικό έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε καλό κλίμα. Υπάρχουν δυσκολίες και διαφορετικές προσεγγίσεις οι οποίες θα συζητηθούν αύριο και αναλόγως του αποτελέσματος θα αποφασιστεί πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

KYΠΕ, Μοντε Πελεράν, Ελβετία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: