Κατηγορούμενος για βιασμούς, Οσκαρικός σκηνοθέτης, σύζυγος της Σάρον Τέιτ, θύμα της φρικτότερης δολοφονίας στο Χόλιγουντ: Θύμα ή ένοχος ο 91χρονος Ρομάν Πολάνσκι; [videos]

FILE PHOTO Polish-French director Roman Polanski arrives on the red carpet prior to the premiere ‘Music of My Life (Blinded by the Light)’ during the 45th Deauville American Film Festival, in Deauville, France, 07 September 2019 (reissued 27 February 2020). Roman Polanski announced in a statement on 27 February 2020 that he will not attend the Cesar Awards ceremony in Paris on 28 February, in order to avoid criticism and demonstrations from French feminist groups. EPA/JULIEN DE ROSA *** Local Caption *** 55450961




Η δίκη κατά του Γαλλοπολωνού σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι για τον βιασμό ανηλίκου το 1973 στην Καλιφόρνια, που είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2025, ακυρώθηκε μετά από συμφωνία μεταξύ των μερών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμερικανός δικηγόρος του.

Η παρουσία του στο δικαστήριο θα ήταν πολύ υποθετική, δεδομένου ότι ο 91χρονος σκηνοθέτης διέφυγε από την αμερικανική δικαιοσύνη το 1977 αφού καταδικάστηκε σε άλλη υπόθεση στην οποία κατηγορήθηκε για βιασμό ανηλίκου. Η υπόθεση του 1973 «επιλύθηκε το καλοκαίρι προς αμοιβαία ικανοποίηση των μερών» και η δίκη «ακυρώθηκε επισήμως», είπε ο δικηγόρος του, Αλεξάντερ Ρούφους-Άιζακς, σε e-mail.

Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε πέρυσι, ο Ρομάν Πολάνσκι πήγε την τότε έφηβη -ανώνυμη στο έγγραφο- σε εστιατόριο του Λος Άντζελες το 1973. Την έβαλε να πιει τεκίλα και μετά την πήγε στο σπίτι πριν της επιτεθεί.

Το θύμα, του οποίου η ηλικία είναι άγνωστη, δημοσιοποίησε αυτές τις κατηγορίες το 2017, ζητώντας αποζημίωση για ζημιές, χωρίς να την ορίζει συγκεκριμένα.. Η καταγγελία υποβλήθηκε μόλις τον Ιούνιο του 2023, λίγο πριν από το τέλος μιας χρονικής περιόδου βάσει της νομοθεσίας της Καλιφόρνια, στην οποία οι διάδικοι μπορούσαν να υποβάλουν καταγγελίες για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση που χρονολογούνται αρκετά χρόνια πριν.

Ο Ρομάν Πολάνσκι, βραβευμένος με τρία Όσκαρ και έναν Χρυσό Φοίνικα, έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και βιασμό από περίπου δέκα γυναίκες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κατηγορίες τις οποίες πάντα αμφισβητούσε και που δεν τον εμπόδιζαν να εργαστεί.

Θεωρείται φυγάς στις Ηνωμένες Πολιτείες για περισσότερα από σαράντα χρόνια μετά από καταδίκη για «παράνομη σεξουαλική επαφή» με μια 13χρονη ανήλικη, τη Samantha Gailey (τώρα Geimer). Το 1977, αφού συνελήφθη, κατηγορούμενος για ναρκωτικά και βιασμό αυτής της εφήβου, πέρασε 42 ημέρες στη φυλακή πριν αποφυλακιστεί και στη συνέχεια να καταφύγει στο Παρίσι, διατρέχοντας τον κίνδυνο να συλληφθεί ξανά.

Έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το αμερικανικό δικαστικό σύστημα, αλλά έχει γλιτώσει την έκδοση. Η Samantha Geimer ζήτησε από τότε πολλές φορές να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Με πληροφορίες από ansa.it 

Την κατάργηση της αλλαγής ώρας δύο φορές το χρόνο ζητούν από τη Βρετανική κυβέρνηση ειδικοί σε θέματα ύπνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: