Προσπάθεια διαμελισμού της Συρίας βλέπει ο Γάλλος ΥΠΕΞ πίσω από τις μάχες στο Χαλέπι




Οι νέοι σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, που ελέγχεται από τους αντάρτες, κατέδειξαν πως στόχος της συριακής κυβέρνησης και των συμμάχων της είναι να διαμελίσουν την χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό.

“Οι βομβαρδισμοί των τελευταίων λίγων ωρών στο Χαλέπι δείχνουν ότι το καθεστώς παίζει το χαρτί του διαμελισμού της Συρίας και οι υποστηρικτές της το επιτρέπουν αυτό να συμβεί”, τόνισε ο Ερό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συζητήσει την κατάσταση στην Συρία με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι το Σάββατο στην Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά της συριακής αντιπολίτευσης, ο Μπάσμα Κοντμανί, μέλος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως δεν έχει υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ενδιαφέρεται για την εφαρμογή μιας εκεχειρίας στην Συρία.

Όπως υποστήριξε, ο μόνος τρόπος με τον οποίο η συριακή κυβέρνηση δεν θα διεξάγει πολεμικές πτήσεις θα είναι αν “υπάρξει μια βάσιμη απειλή αντιποίνων”.

23/09/2016 18:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-Sputnik
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: