Ποιος… καταράστηκε τον στόλο του Πούτιν; Φωτιά στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας που ήδη επισκευαζόταν για μεγάλες ζημιές [videos]

To πολύπαθο μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού στόλου “Ναύαρχος Κουζεντσόφ”. Photo via Twitter




Φωτιά ξέσπασε στο μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας αναγκάζοντας όλο το πλήρωμα να το εκκενώσει.

Το πραγματικά άτυχο και πολύπαθο πλοίο ” Ναύαρχος Κούζνετσοφ” είχε ελλιμενιστεί στο ναυπηγείο Zvyozdochka στο Μούρμανσκ για επισκευές όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά στο σκάφος.

Η φωτιά ξέσπασε στις καμπίνες στην πλευρά του λιμανιού της ναυαρχίδας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο επίσης έπιασε φωτιά το 2019.

Πηγή είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS: «Υπήρξε φωτιά στο “Ναύαρχος Κουζνετσόφ” , το οποίο βρίσκεται στην αποβάθρα του ναυπηγείου Zvyozdochka.

«Δεν υπήρξαν θύματα, 20 άτομα απομακρύνθηκαν».

Η φωτιά σβήστηκε μέχρι τις 11.30 το πρωί αφού οι πυροσβέστες έσπευσαν στο ναυπηγείο και κατάφεραν να αποφύγουν μεγάλες ζημιές στο σκάφος.

Ο Alexei Rakhmanov, ο οποίος ηγείται της United Shipbuilding Corporation (USC) που επιβλέπει τις ανακαινίσεις, δήλωσε στο πρακτορείο  RIA Novosti ότι η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής.

«Υπήρξε μια τοπική πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε στις 11.30 το πρωί από το προσωπικό και τους άνδρες των πυροσβεστικών υπηρεσιών που βρίσκονται στο ναυπηγείο”, είπε.

«Το σύστημα ελέγχου ζημιών λειτούργησε γρήγορα, δεν υπήρξε ζημιά».

Το “Ναύαρχος Κουζνετσόφ”  πρόκειται να επιχειρήσει ξανά μετά από ανακαινίσεις το 2024, αφού υποβληθεί σε σημαντικές εργασίες επισκευής.

Το σκάφος μαστίζεται από βλάβες και αποτυχίες από τότε που “έπεσε στο νερό”, το 1985.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο που άφησε 11 τραυματίες και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο πλοίο.

Η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια των εργασιών συγκόλλησης και εξαπλώθηκε γρήγορα στα εσωτερικά τμήματα του σκάφους.

Η πυρκαγιά έρχεται αφότου ένας γερανός 70 τόνων που συνετρίβη στο κατάστρωμα του τον Οκτώβριο του 2018 οδήγησε στη βύθιση της πλωτής αποβάθρας μαμούθ του πλοίου.

Ο γερανός άφησε μια τρύπα 215 τετραγωνικών ποδιών και η απώλεια της αποβάθρας επιβράδυνε σημαντικά τις επισκευές στο αεροπλανοφόρο, καθώς το ναυτικό δεν είχε άλλο αντίστοιχου μεγέθους.

Η σημερινή πυρκαγιά θα επιφέρει επιπλέον τις εργασίες για να εγκατασταθούν στο πλοίο  σύγχρονα συστήματα ελέγχου και νέα όπλα.

Το αεροπλανοφόρο επισκευάζεται για περισσότερα από πέντε χρόνια στο Μούρμανσκ.

Οι επισκευές αναμενόταν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2020, με το πολεμικό πλοίο να επανεντάσσεται στο ναυτικό το 2021.

Με τις ανεμογεννήτριές του να βγάζουν μαύρο καπνό, το “Ναύαρχος Κουζνετσοφ”  φαίνεται ξεπερασμένο σε σύγκριση με τα πυρηνικά πλοία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, το Κρεμλίνο το χρησιμοποίησε για να προβάλει στρατιωτική δύναμη μακριά από τις ρωσικές ακτές.

  • Πριν από πέντε χρόνια, το “Ναύαρχος Κουζνέτσοφ” βγήκε στην ανατολική Μεσόγειο ως μέρος της εκστρατείας της Ρωσίας στη Συρία, ξεκινώντας τις πρώτες επιθέσεις με αεροπλανοφόρο στην ιστορία του ρωσικού ναυτικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Ρωσικός στόλος έχει υποστεί από την έναρξη της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία σειρά μεγάλων πληγμάτων με πρώτο και κύριο την βύθιση της Ναυαρχίδας του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, του “Μοσκβά“, αλλά και την επίθεση με ουκρανικών drones στον διάδοχο της ναυαρχίδας, τον “Ναύαρχο Μακάροφ”. Επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θαλάσσια σκάφη έπληξαν τουλάχιστον δυο φορές τη βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Σεβαστούπολη.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από The Daily Mail

Βυθίζεται… ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας: Εκτός μάχης 12 πλοία σε 9 μήνες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: