Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τον Γιώργο Αρβανίτη και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου

Πηγή εικόνας 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων




Η μουσική επένδυση και η διεύθυνση φωτογραφίας είναι δύο από τα πιο «καίρια» συστατικά για την επιτυχία μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Το 12ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα τιμήσει δύο από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες δημιουργούς, τον διευθυντή φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη και τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Το Φεστιβάλ θα τιμήσει τον διεθνούς φήμης Διευθυντή Φωτογραφίας Γιώργο Αρβανίτη σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και περιλαμβάνει προβολή της ταινίας “Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση”, ανοιχτή συζήτηση με τον πολυβραβευμένο κινηματογραφιστή και απονομή αναμνηστικού δώρου.

Η έκθεση φωτογραφίας “Γυναίκες” με 30 γυναικεία πορτρέτα αποτυπωμένα με τον φακό του Αρβανίτη φιλοξενείται σε αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Τέλος παρουσίαση του Βιβλίου “Γιώργος Αρβανίτης: Μια ζωή στο φως” θα γίνει το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στη 1 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Ο Δ/ντής του Φεστιβάλ Ματθαίος Φραντζεσκάκης συνομιλεί με την Ελισάβετ Χρονοπούλου και τον Γιώργο Αρβανίτη με αφορμή το βιβλίο στο οποίο ο κινηματογραφιστής της αφηγείται μια ζωή σαν ταινία, τη δική του ζωή.

Τιμητική εκδήλωση για τον επίσης πολυβραβευμένο συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και περιλαμβάνει προβολή της ταινίας “Το δέντρο που πληγώναμε”, ανοιχτή συζήτηση με τον με τον συνθέτη για τη δουλειά του στον κινηματογράφο και απονομή αναμνηστικού δώρου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου θα δώσει δυο masterclasses για την μουσική στον κινηματογράφο.Ένα θα δοθεί σε μαθητές και ένα σε ενήλικο κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα, όλες οι πληροφορίες για το 12 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων καθώς και η πλατφόρμα για τις online προβολές στη διάθεσή σας στο www.chaniafilmfestival.com

Δυναμική η Ελληνική παρουσία στη 76η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φρανκφούρτης: 60 εκδότες, 750 εκδόσεις στα ελληνικά και άλλες γλώσσες-Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: