Eνα «κλικ» 70 χρόνια πριν έστειλε τη Μέριλιν Μονρό στην αιωνιότητα: Τα μυστικά μιας φωτογραφίας-Εκείνη ντυμένη στα λευκά και μιά ριπή αέρα ανασηκώνει τη φούστα της [videos]

Από την περίφημη φωτογραφία της Μέριλιν Μονρό via youtube




Μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρό, σίγουρα η πιο εμβληματική, κλείνει τα 70 χρόνια αυτόν τον Σεπτέμβριο.

Η σταρ, ντυμένη στα λευκά, με τη φούστα της να ανασηκώνεται από μιά ριπή αέρα, απεικονίστηκε στη διάσημη φωτογραφία το 1954 από τον φωτογράφο Sam Shaw, ενώ ετοιμαζότνα να παίξει να παίξει στην ταινία ”The Seven Year Itch”.

Η εικόνα της ηθοποιού έχει δημοσιευτεί εκατομμύρια φορές, όχι μόνο σε βιβλία και εφημερίδες αλλά και σε μπλουζάκια, κούπες και ημερολόγια.

«Δεν είμαι ακόμα στον τάφο μου και είμαι έξαλλος με τον γιο μου – δήλωσε ο φωτογράφος πριν από χρόνια εν μέσω μιας διαμάχης για τα πνευματικά δικαιώματα – Πρέπει να μου επιστρέψει και το τελευταίο δολάριο για αυτό που με εξαπάτησε» είπε ο Shaw, ο οποίος μήνυσε τον γιο του για 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Shaw ήταν φίλος με τη Marilyn Monroe. Η φωτογραφία συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο. Η ριπή αέρα, που προερχόταν από τη σχάρα ενός μετρό, προκλήθηκε από ισχυρό ανεμιστήρα που βρισκόταν κάτω από τη σχάρα. ”Θα ήθελα να μπορώ να πω ότι απαθανάτισα την εικόνα εν κινήσει – είπε ο φωτογράφος – αλλά αυτή δεν θα ήταν η αλήθεια. Η φωτογραφία ετοιμάστηκε με προσοχή”.

Με πληροφορίες από ansa.it 

Eνας σπάνιος πιγκουίνος, «πτηνό της χρονιάς» στη Νέα Ζηλανδία: Ο φωνακλάς hoiho μπορεί να μυρίζει… ψαρίλα κέρδισε όμως σχεδόν ομόφωνα τις καρδιές των ψηφοφόρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: