Η τρέλα της τέχνης συνεχίζεται: Πορτρέτο της Μέριλιν από τον Γουόρχολ πουλήθηκε $ 195 εκατ. [photo, video]

Στιγμιότυπο από τη δημοπρασία για το πορτρέτο της Μέριλιν Μονρό με την υπογραφή Γουόρχολ. Photo screenshot via youtube, Christie’s




Διάσημο πορτρέτο της αμερικανίδας ηθοποιού Μέριλιν Μονρό με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, εμβληματικής μορφής της pop art, πωλήθηκε έναντι 195 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πώληση έγινε κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Christie’s χθες Δευτέρα το βράδυ στη Νέα Υόρκη, και έτσι έγινε το ακριβότερο έργο τέχνης του 20ού αιώνα που άλλαξε χέρια σε δημοπρασία.

Η μεταξοτυπία «Shot Sage Blue Marilyn», που φιλοτεχνήθηκε το 1964, δύο χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο από υπερβολική δόση του ειδώλου του χολιγουντιανού γκλάμουρ, πωλήθηκε μέσα σε τέσσερα λεπτά, έναντι 195,04 εκατ. δολαρίων επακριβώς, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας του οίκου, στην κατάμεστη αίθουσα του Christie’s στην καρδιά του Μανχάταν.

Έσπασε έτσι το προηγούμενο ρεκόρ για έργο τέχνης του 20ού αιώνα, που κατείχαν οι «Γυναίκες του Αλγερίου (σχεδίασμα 0)», του Πάμπλο Πικάσο, που πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 179,4 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2015.

Πριν από την πώληση, υπήρχαν εκτιμήσεις πως η τιμή του θα μπορούσε να ξεπεράσει όταν έπεφτε το σφυρί ακόμα και τα 200 εκατομμύρια.

 

 

 

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Πόλεμος στο Bιετνάμ: Το “κοριτσάκι Napalm” και ο φωτογράφος που την έσωσε, ξανά μαζί σε έκθεση στο Μιλάνο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: