Είναι αυτό κράτος; Δεν ντρέπονται να ταλαιπωρούν μία χαροκαμένη μάνα; Ξέσπασε η Ανδριάνα Νικολάου για την επανεξέταση του πορίσματος για τον Θανάση της… (video)

Η κ. Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του δολοφονημένου εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου. Φωτογραφία από το ΚΥΠΕ




Το αίτημα του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού να ζητήσει την ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ενέκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η απόφαση με έχει αναστατώσει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου.

Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση να δοθεί το δικαίωμα στον ιατροδικαστή να ζητήσει ακύρωση του πορίσματος, που απέδιδε το θάνατο του 26χρονου εθνοφρουρού σε εγκληματική ενέργεια, η Ανδριάνα Νικολάου είπε «είμαι πολύ αναστατωμένη, είναι απαράδεκτο».

«Δεν υπάρχει κράτος δικαίου, είμαι σοκαρισμένη και δεν πίστευα ότι η δικαιοσύνη θα έπεφτε σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε και πρόσθεσε «τώρα καταλαβαίνουμε πάρα πολλά, κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι, να ξηλωθεί η Νομική Υπηρεσία που τον υποστηρίζει (τον Πανίκο Σταυριανό)».

Ερωτηθείσα κατά πόσο θα συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ανδριάνα Νικολάου είπε πως θα το σκεφτεί και θα μπορεί να πει περισσότερα για όλα, αφού πρώτα μιλήσει με τους δικηγόρους της οικογένειας.

Η αντίδραση της κυρίας Αντριάνας Νικολάου, χαροκαμένη μάνας του Θανάση, ήταν έντονη μιλώντας στον ανταποκριτή του OMEGA στη Λεμεσό, Βαγγέλη Ευαγγέλου:

«Είμαι πολύ εκνευρισμένη, πολύ απογοητευμένη με αυτή την εξέλιξη. Θα μιλήσω με το νομικό μου σύμβουλο για να καθορίσουμε τα επόμενα μας βήματα», είπε η κυρία Αντριάνα

Σημειώνουμε ότι «πράσινο» άναψε ομόφωνα η Ολομέλεια του Ανωτάτου δικαστηρίου στο αίτημα του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, για καταχώρηση αίτησης ακύρωσης του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας Ντόριας Βαρωσιώτου.

O ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανού, με αίτηση του στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητούσε την ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας, Ντόριας Βαρωσιώτου, η οποία στην βάση επιστημονικής μαρτυρίας, έδειξε πως ο θάνατος του άτυχου εθνοφρουρού, αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε αυτοκτονία.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου, εξέτασε το αίτημα και όσα τέθηκαν ενώπιον της, καταλήγοντας ότι «ο αιτητής φαίνεται να έχει έννομο συμφέρον» και εγκρίνοντας το αίτημα του για καταχώρηση της αίτησης, η οποία θα εξεταστεί.

Η αίτηση αναμένεται να καταχωρηθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου και στις 24 Ιουλίου ορίστηκε η πρώτη ακρόαση.

«Αν θέλουμε να πάμε μπροστά να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαι εδώ για να δώσω συγχωροχάρτι σε κανένα» λέει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του πραξικοπήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: