Στη Γενεύη για την 77η Παγκόσμια Συνέλευση ο υπουργός Υγείας της Κύπρου, Μιχάλης Δαμιανός: Θα παρέμβει στην ολομέλεια της διεθνούς συνάντησης

O υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Δαμιανός. photo via KYΠΕ




Στη Γενεύη μεταβαίνει την Κυριακή, 26 Μαΐου ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός, για να συμμετάσχει στην 77η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας (WHA77), που συγκαλεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από 27 έως 31 Μαΐου 2024 με θέμα «All for Health, Health for All».

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι η πρώτη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας διεξήχθη τον Ιούλιο του 1948 και έκτοτε αυτή διεξάγεται κάθε χρόνο με σκοπό τον διεθνή συντονισμό για την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν στην Υγεία. Αποτελεί, επίσης, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στο πλαίσιο της κορυφαίας αυτής διεθνούς συνάντησης για τα θέματα της υγείας, ο κ. Δαμιανός θα εκπροσωπήσει τη χώρα και θα απευθύνει παρέμβαση στην ολομέλεια.

Επιπλέον, ο κ. Δαμιανός θα έχει διμερείς συναντήσεις με σκοπό την επιδίωξη συνεργασιών και συνεργειών. Ο κ. Δαμιανός επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 29 Μάϊου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κατακόρυφη μέιωση των αφίξεων παράνομων μεταναστών στην Κύπρο μετά την αναστολή εξέτασης των αιτήσεων ασύλου: Αδειάζουν τα κέντρα φιλοξενίας, αυξάνονται οι επιστροφές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: