Η λειψυδρία, η ακροδεξιά και η στάση του ΑΚΕΛ, οι πύργοι της Λεμεσού και οι προπληρωμένες κάρτες κινητής στο επίκεντρο των σημερινών κυπριακών εφημερίδων

File Photo: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Η λειψυδρία που απειλεί τις καλλιέργειες και την Κύπρο, η ανάπτυξη περιοχής της Λεμεσού με πύργους, το θέμα των καρτών προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας και τα άρθρα του νόμου που δίνουν «όπλα» σε ΚΥΠ και Αστυνομία, η ακροδεξιά και η στάση του ΑΚΕΛ απέναντί της, είναι τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον τίτλο «Η λειψυδρία απειλεί τις καλλιέργειες» γράφει ότι είναι αναπόφευκτος ο περιορισμός της υδροδότησης για τις γεωργικές ανάγκες και επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης των αιτήσεων. Αλλού αναφέρεται στον ρόλο που διαδραμάτισε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης το 2018 και γράφει ότι σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, επιβάλλεται η απόλυτη διαφάνεια στο Κυπριακό. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Γεώργιου ότι η δίκη στην υπόθεση Αββακούμ  θα διεξαχθεί κανονικά.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Γειτονιά με πύργους η ‘Ακταία Οδός» γράφει στο κύριο του θέμα ότι η ανάπτυξη της περιοχής μεταξύ του παλαιού και του νέου λιμανιού της Λεμεσού, φέρνει μια σειρά από προκλήσεις. Αλλού αναφέρει ότι πριν από το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο να κατατεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για την Εγκαθίδρυση της Κυπριακής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων. Γράφει σε άλλο θέμα ότι ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας σε θετική από σταθερή.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Οπλο ΚΥΠ και Αστυνομίας» ότι εγκληματίες δεν θα μπορούν να αγοράζουν ανώνυμα από περίπτερα κάρτες προπληρωμένης κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με δύο άρθρα του Νόμου για SIM που ικανοποιούν τις διωκτικές αρχές. Αλλού αναφέρει ότι ενημερώνεται σήμερα το Συμβούλιο της ΕΕ για την απειλή της ξηρασίας στην Κύπρο όπου η στάθμη του νερού έχει δραματικά μειωθεί. Γράφει επίσης ότι τρομάζει ο εφιάλτης της εκδικητικής ψήφου με το πολιτικό σύστημα να βρίσκεται απέναντι σε απρόβλεπτα δεδομένα και συμπεριφορές.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Στήριξη στο ΑΚΕΛ σημαίνει συνέπεια στο αντιπάλεμα της ακροδεξιάς» και γράφει ότι μόνο το ΑΚΕΛ στέκεται με συνέπεια και συνέχεια απέναντι στο ακροδεξιό ΕΛΑΜ. Αλλού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ καλωσορίζει τις διαπιστώσεις του Υπουργού Οικονομικών Μάκη Κεραυνού πως δεν δικαιολογούνται οι συμπεριφορές των τραπεζών. Γράφει επίσης ότι παρά τη ρητορική μίσους, τις νομοθεσίες που δεν εφαρμόζονται, τα καθημερινά ομοφοβικά σχόλια σε ‘στιλ πειράγματος’ και βλέμματα πολλές φορές που ‘σκοτώνουν’ τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συνεχίζουν να θέτουν επί τάπητος τον σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ξύπνησε και ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου; Δεν δικαιολογούνται πολύ υψηλά επιτόκια δανεισμού στην Κύπρο υποστηρίζει τώρα ο Μάκης Κεραυνός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: