“Κόλαση” στις σχέσεις των συνεταίρων, της Δεξιάς και της Κομμουνιστικής Αριστεράς στην Κύπρο: Το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ ρίχνουν νερό στον μύλο του ακροδεξιού ΕΛΑΜ (video)…

Η Αννίτα Δημητρίου, πρόεδρος του ΔΗΣΥ και ο Στέφανος Στεφάνου, γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, πλακώθηκαν για τους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ. Φωτογραφία από το κανάλι Omega




Οξύνονται …τα πνεύματα στην τελευταία στροφή πριν τις πολυ-εκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι δύο συνέταιροι στο Κυπριακό, ο δεξιός Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) και η κομμουνιστικη Αριστερά του ΑΚΕΛ, έγιναν μαλλιά κουβάρια, χρησιμοποιώντας απαράδεκτους χαρακτηρισμούς.

Στην αντεπίθεση βγήκε το ΑΚΕΛ, απαντώντας στα όσα η πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ., Αννίτα Δημητρίου προσήψε στο κόμμα της αριστεράς, αντιπαραβάλλοντας το με το ΕΛΑΜ, περί παραλογισμού στα μεγάλα κεφάλαια της οικονομίας και του μεταναστευτικού, μετέδωσε η Χριστίνα Μαύρου στο κανάλι Omega.

Για παραλήρημα της Αννίτας Δημητρίου, ένεκα πανικού, κάνει λόγο ο Στέφανος Στεφάνου, χαρακτηρίζοντας ως χυδαία τη θεωρία των δύο άκρων και ως κραυγαλέο ψέμα την απόδοση στο ΑΚΕΛ της θέσης περί ανοικτών συνόρων.

«Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι το ΕΛΑΜ λειτουργεί ως εφεδρεία του συναγερμού αφού είναι σαρξ εκ της σαρκός του. Άλλωστε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και η Αννίτα Δημητρίου αναδείχθηκαν στα αξιώματά τους με τις ψήφους του ακροδεξιού μορφώματος. Πρωτοκλασάτα στελέχη του Συναγερμού παραδέχθηκαν δημόσια ότι η κυρία Δημητρίου βρέθηκε στην προεδρία της βουλής με ανταλλάγματα που δόθηκαν στο ΕΛΑΜ», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ.

Άμεση ήταν η απάντηση της Αννίτας Δημητρίου. Ο ΔΗ.ΣΥ πρωτοστάτησε για την Ευρώπη, το ΑΚΕΛ είναι απέναντι, τονίζει, φέροντας ως παράδειγμα δημοσίευμα στη Χαραυγή περί αντιλαϊκών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδήγησαν στη φτωχοποίηση.

«Παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να κρύψει τον αντιευρωπαϊσμό του, δεν τα καταφέρνει. Ακόμη και σήμερα κατηγόρησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι φέρνει τη φτωχοποίηση. Όταν είναι οι δικές τους πολιτικές που μας οδήγησαν εκεί. Και το θυμόμαστε όλοι πολύ καλά. Έχουν θράσος να μιλούν για δημοκρατία και Ευρώπη, όταν σε αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό ταυτίζονται με το ΕΛΑΜ. Με πιο τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη καταψήφιση του Συμφώνου για την αυστηρή διαχείριση του μεταναστευτικού», είπε η Αννίτα Δημητρίου.

Και ο πόλεμος συνεχίστηκε σε επίπεδο ανακοινώσεων.

«Η επιχείρηση συσπείρωσης του κόμματός της στην οποία επιδίδεται η Πρόεδρος του Συναγερμού θα ήταν απλώς φιλότιμη, αν δεν περιλάμβανε συστηματική διαστρέβλωση θέσεων του ΑΚΕΛ. Ενδεχομένως βέβαια, αυτό να οφείλεται σε άγνοια για σημαντικά ζητήματα της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Για παράδειγμα, όπως όλοι γνωρίζουν, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. στηρίχθηκε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου», απάντησε ο Στέφανος Στεφάνου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την ιστορία. Ας μην μας ειρωνεύεται ο κ. Στεφάνου. Παρά τα προσκόμματα και τις αιτιάσεις που έβαζε το ΑΚΕΛ για την ενταξιακή μας πορεία, είναι γεγονός ότι λύγισε μπροστά στη σχεδόν καθολική απαίτηση του λαού μας να γίνουμε μέλος της μεγαλύτερης συμμαχίας κρατών. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μιλήσουμε για τη Δημοκρατία. Αυτό πρεσβεύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. Είναι το ΑΚΕΛ που πρέπει να μας επεξηγήσει πως συνάδει η ιδεολογία του με τη Δημοκρατία», ανέφερε η πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ.

Σφήνα στην αντιπαράθεση των δυο μεγάλων μπήκε το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, κάνοντας λόγο για εμμονή του ΔΗ.ΣΥ και του ΑΚΕΛ, εντοπίζοντας τα… μεταξύ τους κοινά.

«Μαζί καταψήφισαν τις προτάσεις του Ε.ΛΑ.Μ. για το Μεταναστευτικό, τις ίδιες θέσεις έχουν για το Κυπριακό, μαζί υπερασπίζονται τη ΛΟΑΤΚΙ ατζέντα. Το Ε.ΛΑ.Μ. πολιτεύεται στη βάση των διαχρονικών θέσεων και αξιών του, που έχουν σκοπό την προστασία της Πίστης μας, την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και την στήριξη των ευάλωτων συμπατριωτών μας», αναφέρει το Ε.ΛΑ.Μ.

Ολοι πάντως αφήνουν όλους στην κρίση του λαού!

Τι είπε πάλι το στόμα του “στρατηγού” Αβέρωφ; Αν δεν λυθεί το Κυπριακό (οι Τούρκοι) θα μας πιάσουν περπατητούς, υποστήριξε: Πάλι άφησε τη γλώσσα του να πάει περίπατο! (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: