Η Σελίν Ντιόν όπως δεν την έχουμε ξαναδεί: Εύθραυστη και αμακιγιάριστη στο πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «I Am: Celine Dion»* «Αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα συρθώ» [video]

Στιγμιότυπο από το ντοκιμαντέρ «I am Celine Dion» Πηγή photo: Screenshot via YouTube




Η Σελίν Ντιόν γνωρίζει τη δύναμη της αγάπης.

Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές στο νέο τρέιλερ για το επερχόμενο ντοκιμαντέρ της “I Am: Celine Dion”, στο οποίο παρουσιάζει πόσο πολύ η αγάπη της για το τραγούδι και τις ζωντανές εμφανίσεις τις δίνουν δύναμη, ενώ πάσχει με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου, μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.

Σε μία από τις πιο δυνατές στιγμές του τρέιλερ που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, η τραγουδίστρια του “My Heart Will Go On” συζητά για το πόσο σημαντική είναι για εκείνη η ερμηνεία, λέγοντας: «Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι ήταν ένας αγώνας. Μου λείπει τόσο πολύ. Οι άνθρωποι. Μου λείπουν».

  • «Αν δεν μπορώ να τρέξω, θα περπατήσω. Αν δεν μπορώ να περπατήσω, θα συρθώ», προσθέτει με δάκρυα στα μάτια. «Και δεν θα σταματήσω. Δεν θα σταματήσω».

Στο ντοκιμαντέρ, η αξιοζήλευτη καριέρα της νικήτριας των Grammy παρουσιάζεται μέσα από αρχειακά αποσπάσματα να εμφανίζεται στη σκηνή μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, σε αντιπαράθεση τη σημερινή Ντιόν που παρηγορείται από αγαπημένα της πρόσωπα, καθώς έχει βάλει σε «pause» την καριέρα της για να επικεντρωθεί στην υγεία της.

Η Ντιόν ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι διακόπτει τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις για να επικεντρωθεί στην υγεία της, μετά την αποκάλυψη της διάγνωσης του συνδρόμου από το οποίο πάσχει. Τότε, είχε δηλώσει ότι η πάθηση δεν της επιτρέπει «να τραγουδάει με τον τρόπο που έχω συνηθίσει».

Τι είναι το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου 

Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό). Τα άτομα με αυτή την πάθηση παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μυς του σώματος.

Το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) χαρακτηρίζεται από προοδευτική, σοβαρή μυϊκή δυσκαμψία ή ακαμψία, η οποία επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και τα πόδια. Μπορεί, επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς.

Σύμφωνα με το myneurology.eu, είναι τόσο σπάνιο που η συχνότητά του υπολογίζεται σε 11 περιπτώσεις ανά 1.000.000 πληθυσμού, χωρίς να υφίσταται διαφοροποίηση μεταξύ των δύο φύλων, ή των εθνικοτήτων. Σχετίζεται, ωστόσο με την ηλικία καθώς εμφανίζεται κυρίως σε άτομα μεταξύ της 3ης και της 6ης δεκαετίας της ζωής, ενώ τα παιδιά προσβάλλονται σπανίως.

Με πληροφορίες από CNN

«Ο influencer του Θεού»: Ένας 15χρονος που πέθανε από λευχαιμία θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: