«Ο influencer του Θεού»: Ένας 15χρονος που πέθανε από λευχαιμία θα γίνει ο πρώτος millennial άγιος της Καθολικής Εκκλησίας [video]

O δρόμος για την αγιοποίηση του Κάρλος άνοιξε το 2020 όταν του αποδόθηκε το πρώτο θαύμα Πηγή photo: Screenshot via YouTube




Γεννήθηκε στο Λονδίνο, έζησε στο Μιλάνο, και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών. Στη σύντομη ζωή του πρόσφερε βοήθεια σε πολλούς συνανθρώπους του. Η καθολική εκκλησία πιστεύει ότι συνεχίζει να το κάνει και μετά θάνατον, με αποτέλεσμα να τον ανακηρύσσε στον πρώτο άγιο της γενιάς του.

Από τους 912 ανθρώπους που αγιοποιήθηκαν επί ημερών Πάπα Φραγκίσκου, η πιο πρόσφατη ημερομηνία γέννησης ήταν προηγουμένως το 1926.

Ο Κάρλο Ακούτις πέθανε το 2006, σε ηλικία 15 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι θα γίνει ο πρώτος millennial -ένας άνθρωπος που γεννήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη της δεκαετίας του 1990- που θα αγιοποιoποιηθεί.

Ο Κάρλο Ακούτις ήταν ένα παιδί-θαύμα των υπολογιστών που βοήθησε στη διάδοση της ρωμαιοκαθολικής διδασκαλίας στο διαδίκτυο πριν από το θάνατό του το 2006. Την Πέμπτη, ο Πάπας Φραγκίσκος όρισε ότι ένα δεύτερο μεταθανάτιο θαύμα αποδόθηκε στον Acutis, προκρίνοντας τον έφηβο για αγιοποίηση.

Ο Κάρλο γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1991 πριν μετακομίσει με την οικογένειά του, ιταλικής καταγωγής, στο Μιλάνο. Η μητέρα του, μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera παλιότερα, είχε πει ότι από την ηλικία των τριών ετών ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

  • Ακόμη, προσφερόταν επίσης να υποστηρίξει συμμαθητές του, των οποίων οι γονείς περνούσαν διαζύγιο, υπερασπιζόταν συμμαθητές του με αναπηρία όταν τους εκφοβίζονταν και πήγαινε γεύματα και υπνόσακους σε άστεγους.

Από το δημοτικό κιόλας σχολείο, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του: να δημιουργήσει έναν ιστότοπους όπου θα κατέγραφε όλα τα θαύματα που γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Ο Ακούτις έμαθε μόνος του να κωδικοποιεί και θεωρήθηκε παιδί-θαύμα των υπολογιστών

Ο Αρχιεπίσκοπος της Ασίζης Ντομένικο Σορεντίνο δήλωσε πανευτυχής για την εξέλιξη: «Ο Ακούτις είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ανθρωπότητας: Η Εκκλησία της Ασίζης γιορτάζει».

Η διαδικασία της αγιοποίησης

Στον καθολικισμό οι άνθρωποι μπορούν να προσευχηθούν σε αποθανόντες που πιστεύουν ότι βρίσκονται στον ουρανό για να ζητήσουν να μιλήσουν στο Θεό εκ μέρους τους, όπως για παράδειγμα να ζητήσουν από ένα άτομο να αναρρώσει από μια ασθένεια ή έναν τραυματισμό.

Εάν το εν λόγω πρόσωπο φαίνεται να ανακάμπτει απροσδόκητα, αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως θαύμα από το Βατικανό. Εάν δύο θαύματα αποδοθούν σε ένα αποθανόν πρόσωπο και εγκριθούν από τον Πάπα, τότε πληροί τις προϋποθέσεις για να γίνει άγιος.

Ο Ακούτις μπήκε στο δρόμο προς την αγιότητα αφού ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε ένα θαύμα που του αποδόθηκε: ένα επτάχρονο αγόρι από τη Βραζιλία ανάρρωσε από μια σπάνια παγκρεατική διαταραχή αφού ήρθε σε επαφή με ένα από τα μπλουζάκια του Ακούτις. Ένας ιερέας είχε επίσης προσευχηθεί στον Ακούτις για λογαριασμό του παιδιού. 

Η ειδική μονάδα της Καθολικής Εκκλησίας για την εξέταση της εγκυρότητας των θαυμάτων, η οποία ονομάζεται Ιατρικό Συμβούλιο της Συνόδου για τις υποθέσεις των Αγίων, διερεύνησε εξάλλου ισχυρισμούς ότι μια γυναίκα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από θαύμα μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία το 2022.

Η εκκλησία δήλωσε ότι την ίδια ημέρα, η Βαλβέρδε άρχισε να αναπνέει χωρίς αναπνευστήρα και ανέκτησε τη χρήση των άνω άκρων της και την ομιλία της.

Πήρε εξιτήριο από την εντατική 10 ημέρες αργότερα και οι εξετάσεις έδειξαν ότι η θλάση στον εγκέφαλό της είχε εξαφανιστεί, σύμφωνα με τις αναφορές.

Με πληροφορίες από Guardian

Το Δημογραφικό απειλεί την ύπαρξη μας: Υποδιπλασιάστηκαν οι γεννήσεις μέσα σε τρεις γενιές, δυνατή η αντιστροφή της κατάστασης με γενναίες πολιτικές στήριξης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: