Κραυγή αγωνίας της σπουδαίας τραγουδίστριας: «Η Κύπρος είναι ασφαλής για όλους, εκτός από τους Έλληνες», δηλώνει η Κωνσταντίνα -με πατέρα αγνοούμενο από την εισβολή (video)

Η σπουδαία τραγουδίστρια Κωνσταντίνα αγωνιά για την Κύπρο μας. φωτογραφία από την ΕΡΤ, Πρωϊαν σε είδον…




Στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» βρέθηκε η Κωνσταντίνα. Η γνωστή τραγουδίστρια, με καταγωγή από την Κύπρο αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη Μεγαλόνησο, τόσο με τους Τούρκους όσο και με τους υπόλοιπους ξένους, ειδικά τους παράνομους μετανάστες.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Κωνσταντίνα, ο Κυπριακός Ελληνισμός τείνει να γίνει μειονότητα.

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Πρέπει να ακούγεται η φωνή μας, δεν πρέπει να σωπάσουμε. Πρέπει να ακούγεται η φωνή μας, μήπως και ενεργοποιήσουμε κάποιους και κινηθούν για τα θέματα της Κύπρου.

Βλέπω ότι ο Ελληνισμός στην Κύπρο τείνει να γίνει μειονότητα και αυτό είναι πολύ στενάχωρο. Έχουν μπει στην Κύπρο τόσοι πολλοί ξένοι, στα σχολεία ακούω έχει πολύ κόσμο που δεν είναι Έλληνες», είπε αρχικά η σπουδαία τραγουδίστρια.

Η Κωνσταντίνα πρόσθεσε στη συνέχεια: «Απειλείται ο Ελληνισμός στην Κύπρο, υπάρχει τουρκοποίηση, τα βλέπουμε αυτά. Μπαίνουν και άλλες φυλές, οπότε ο Ελληνισμός μειώνεται στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ελληνική και πρέπει να κρατήσουμε τον Ελληνισμό».

Η Κωνσταντίνα ανέφερε επίσης:

«Η Κύπρος είναι ασφαλής για όλους, εκτός από τους Έλληνες. Πρέπει στην Κύπρο να κρατηθεί το ελληνικό στοιχείο. Η Ελλάδα δεν απειλείται από αυτό. Η Κύπρος που έχει μικρό πληθυσμό, έχουν μπει και οι Τούρκοι… Η Κύπρος είναι ελληνική και δεν πρέπει να αμφισβητείται αυτό. Θέλει στήριξη η Κύπρος».

Συγκεκριμένα,  η Κωνσταντίνα δήλωσε:

«Πηγαίνω πολύ σπάνια στην Κύπρο. Τα καλοκαίρια πηγαίνω, κάνω κάποια συναυλία και μένω και βλέπω τους δικούς μου. Τα αδέρφια μου είναι στην Κύπρο, η μαμά μου έχει “φύγει”, ο πατέρας μου είναι αγνοούμενος. Τα λέμε συνέχεια αυτά, αλλά είναι κάτι που με στεναχωρεί όταν το συζητάω, όταν μπαίνουμε σε αυτά τα μονοπάτια. Όταν έχεις ζήσει τον πόλεμο, όταν τον αφηγείσαι είναι σαν να τον ζεις ξανά. Ο πόλεμος, για τους πιο πολλούς, είναι απλά μια λέξη, αλλά είναι άλλο να το ζεις».

Επίσης,  η Κωνσταντίνα πρόσθεσε:

«Όταν το ζήσεις, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθεις σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βομβαρδισμοί, πυροβολισμοί, τανκς, αιχμαλωσία… Εντάξει, εγώ τα έχω ζήσει αυτά. Γι’ αυτούς που δεν τα έχουν ζήσει αυτά, δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολες καταστάσεις είναι. Γι’ αυτό πρέπει να επιμείνουμε για την ειρήνη».

«Η Κύπρος δεν πονάει μόνο. Θυμάται»: Ο Πρόεδρος της Βουλής Τασούλας για τη βραβευμένη εικαστική εγκατάσταση «Θεατές σε Πόλη Φάντασμα», την Αμμόχωστο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: