Γιατί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν εμφανίστηκε στο συνέδριο του Ελπιδοφόρου: Στην παγίδα που έστησε στον κ. Μητσοτάκη έπεσε μέσα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής!!!

Archbishop Elpidophoros Officiated The Divine Liturgy at The Metropolis Cathedral in Athens, Greece on Sunday May 26th, 2024 and Officially Opened the 4th Archon Conference. ©PHOTOS: GOA, Dimitrios Panagos




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος επιχείρησε να εξαναγκάσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προσφωνήσει το διεθνές Συνέδριο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, τοποθετώντας αυθαίρετα το όνομα του στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με αυτό, ο Πρωθυπουργός θα μιλούσε σήμερα το μεσημέρι στην Στοά Αττάλου και μάλιστα ο Ελπιδοφόρος τον ανακοίνωσε ως Κεντρικό Ομιλητή (Keynote Speaker) του συνεδρίου, ενώ γνώριζε ότι αυτό ήταν ένα ψέμα (Fake News).

Τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος, όσο και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής γνώριζαν ότι ο Πρωθυπουργός δεν θα απευθυνθεί στο συνέδριο, εάν αυτό δεν ήταν υπό την αιγίδα του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Όταν ο Ελπιδοφόρος έπεισε τον κ. Βαρθολομαίο να μην ταξιδεύσει στην Αθήνα και να δώσει στον ίδιο τα “πρωτεία”, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ότι δεν θα παίξει το ανάρμοστο παιγνίδι του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Τόσο το Φανάρι, όσο και η Ιερά Αρχιεπισκοπή ενημερώθηκαν εγκαίρως, αλλά παρ’ όλα αυτά ο κ. Ελπιδοφόρος έθεσε με το έτσι θέλω το όνομα του Πρωθυπουργού στο πρόγραμμα και είπε στους συνέδρους ότι θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν -εννοούσε προφανώς στο χώρο του συνεδρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως γνώριζαν οι πάντες στην Αθήνα, στην Πόλη και στη Νέα Υόρκη εδώ και μερικές εβδομάδες, και όπως είχαν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι, δεν είχε σήμερα στο πρόγραμμα του καμία ομιλία στο συνέδριο των Αρχόντων. Επρόκειτο για ένα γεγονός, που επιβεβαιώθηκε σήμερα. Δεν γνωρίζουμε πως ο Ελπιδοφόρος δικαιολόγησε την απουσία του Πρωθυπουργού από το συνέδριο, αλλά κάτι θα έχει σκαρφιστεί για να το προβάλει ως δικαιολογία.

Παλιά του τέχνη κόσκινο. Θα επιρρίψει την ευθύνη στους Έλληνες διπλωμάτες και στους συνεργάτες του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Όμως, γνωρίζει πολύ καλά τους λόγους -και αν μας ενημέρωσαν ορθά οι πηγές μας- πρόκειται για ζήτημα εθνικής πολιτικής και ασφάλειας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έθεσε αυθαίρετα το όνομα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόγραμμα του συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Οι οργανωτές του Συνεδρίου ανέφεραν ότι αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό, ιστορικό και καινοτόμο γεγονός, όπως συνέβη και με τα τρία συνέδρια για τη θρησκευτική ελευθερία, που προηγήθηκαν – στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στην Ουάσιγκτον.

Συμπροεδρεύοντες του Συνεδρίου είναι ο Άρχοντας Αθανάσιος Μαρτίνος, Πρόεδρος της Αδελφότητας Παμμακαρίστου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρώπη και ο Άρχοντας Δρ. Αντώνιος Λυμπεράκης, Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων Αμερικής.

Στο Συνέδριο θα συζητηθούν επείγοντα θέματα, όπως η μεταχείριση που δέχεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο από την κατοχική Τουρκία, το αυξανόμενο κύμα του απολυταρχισμού, οι επιπτώσεις του στις θρησκευτικές κοινότητες καθώς και ο ρόλος της θρησκείας στη γεωπολιτική.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, απηύθυνε σήμερα χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων της Πίστης μας. ΕΔΩ Η ΕΙΔΗΣΗ

Χθες το απόγευμα, έλαβε χώρα στο υπουργείο Εξωτερικών δεξίωση, με ‘οικοδεσπότη, τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ.Γιώργο Κώτσηρα, προκειμένου να τιμηθούν οι συμμετέχοντες. Δεν παραβρεθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και η υφυπουργός κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Κατά τη σημερινη ομιλία του στη Στοά του Αττάλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε:

“Βρισκόμαστε εδώ, στην Αγορά της Αρχαίας Αθήνας, στη γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού. Από τη Στοά του Αττάλου μέχρι την Εκκλησία των Αγίων Αποστολών, η Αγορά περιλαμβάνει την κληρονομιά της Ελλάδος και την ουσία του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος, να έχεις δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού”.

Μιλησε για τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τους οποίους τόνισε ότι “πρόκειται για δύο μνημειώδεις προσωπικότητες της ορθοδοξίας μας“.

Ευχαριστούμε θερμά, σημείωσε, για τη διαύγεια που δίνει η Ελλάδα στον κόσμο, και θα ακούσουμε περισσότερα για αυτή την ξεχωριστή ελληνική λάμψη. Αλλά προς το παρόν, χαιρόμαστε με την παρουσία αυτών των δύο πνευματικών πατέρων με εκπληκτική πνευματική δύναμη και πειθώ.

Το Φανάρι, είπε, είναι το “φως της πνευματικότητας και της Ορθοδοξίας, για όλους τους Χριστιανούς, ένα ασφαλές λιμάνι. Μακάρι ο Θεός να χαρίζει πολλά χρόνια και στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών”, τόνισε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Έφτασε στην Αθήνα με μπρίο Προκαθημένου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος!!! Αλλά, ως γνωστό, «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»: Τραγικός και μοιραίος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ έκανε μάθημα για την αδούλωτη Κύπρο στον Ελπιδοφόρο και τους Άρχοντες: Ο κ. Τσίβικος μίλησε σε μνημόσυνο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Μία πρόσκληση προς τον Ελπιδοφόρο να επισκεφθεί την Κύπρο θα ήταν πρόκληση: Γιατί δεν υποστηρίζει ΠΟΤΕ, τις ενέργειες των ακτιβιστών μας εναντίον της Τουρκίας;

Κατέφτασαν στην Ελλάδα 302 πάμπλουτοι Άρχοντες του Φαναρίου: Ποιοι είναι; Αν ρωτήσετε πόσες επενδύσεις έκαναν στην Ελλάδα η απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ!!! (video)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: