Buccellati, ο Πρίγκιπας των Χρυσοχόων: Ζωντανεύει στη Βενετία η 100χρονη ιστορία του ιταλικού οίκου πολυτελών κοσμημάτων [video]

Φωτογραφίσεις στην έκθεση για τον οίκο Buccellati στη Βενετία. Photo screen shot via youtube, Buccellati




Η ιστορία του ιταλικού οίκου πολυτελών κοσμημάτων Maison Buccellati μπορεί να ανάγεται στο Μιλάνο του 1919, αλλά επέλεξε τη Βενετία, την ιταλική πόλη που φημίζεται για την εξαίσια παράδοση χρυσοχοΐας για να φιλοξενήσει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση με τίτλο «The Prince of Goldsmiths: Buccellati Rediscovering the Classics».

Η έκθεση στο νησί Τζουντέκα της Βενετίας, στην αίθουσα Oficine 800 τιμά τη λαμπρή 100 και πλέον χρόνων ιστορία του Buccellati, συνδυάζοντας τις δημιουργίες από χρυσό και ασήμι των μελών της οικογένειας με τα θέματα και τα αριστουργήματα της κλασικής ιταλικής τέχνης σε σύγχρονες εγκαταστάσεις βίντεο.

Η έκθεση παραγωγής του Balich Wonder Studio, την οποία επιμελήθηκε η Άλμπα Καπελιέρι εστιάζει στα χαρακτηριστικά θέματα των δημιουργιών του Buccellati, αναδεικνύοντας τη μαεστρία και την αξία του «κλασικού».

«Τα κλασικά προσφέρουν την ευχαρίστηση της εκ νέου ανακάλυψης, θυμίζοντας κόσμους ομορφιάς, κομψότητας, τέχνης και φύσης πέρα από τον χρόνο. Η επανερμηνεία τους σημαίνει επανερμηνεία παραδόσεων χιλιετιών, υλικών και μορφών με μια πάντα επίκαιρη ματιά. Αυτός είναι ο στόχος της έκθεσης που γίνεται για εμάς μια ακόμη πιο πολύτιμη στιγμή, καθώς φιλοξενείται στο υποβλητικό σκηνικό της Βενετίας» αναφέρει ο Αντρέα Μπουτσελάτι, επίτιμος πρόεδρος και διευθυντής δημιουργικού του οίκου.

Η έκθεση χωρίζεται σε τέσσερις θεματικές.

Οι «Γενιές» της οικογένειας Buccellati, που με τα χρόνια, τόσο σήμερα όσο και στο παρελθόν, εναλάσσονται στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου, ο οποίος συμβολικά αντιπροσωπεύεται από την εικόνα της πεταλούδας είναι η πρώτη ενότητα.

Η πεταλούδα συμβολίζει την αναγέννηση, τη χάρη και την αλλαγή και τέσσερις καρφίτσες που έχουν το σχήμα της αναδεικνύουν τη βαθιά ριζωμένη δεξιοτεχνία και τις εξελισσόμενες τεχνικές κοσμήματος του οίκου που χρησιμοποιούνται για περισσότερο από έναν αιώνα.

Πολύτιμα αξεσουάρ σε ασήμι και χρυσό που έχουν ενσωματώσει την αίσθηση της κομψότητας στο πέρασμα του χρόνου, μικρά κουτιά, αξεσουάρ καπνίσματος και τσάντες παρουσιάζονται στη δεύτερη ενότητα.

Η τρίτη ενότητα «Θαύματα της Φύσης» είναι επικεντρωμένη αποκλειστικά στα ασημένια αριστουργήματα που χαρακτηρίζουν το στυλ Buccellati.

Στην τέταρτη ενότητα «Πινακοθήκη των Συμβόλων» χρησιμοποιείται ένα μακρύ, ατελείωτο σκηνικό λευκής στοάς για να δείξει πώς η αργυροχρυσοχοΐα του Buccellati είναι πραγματικά μια μορφή τέχνης.

Στον τίτλο της έκθεσης περιλαμβάνεται το προσωνύμιο «Ο Πρίγκιπας των Χρυσοχόων» (The Prince of Goldsmiths) με το οποίο ο Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο ένας από τους πιο σημαντικούς Ιταλούς συγγραφείς και ποιητές του 20ού αιώνα, περιέγραψε τον Μάριο Μπουτσελάτι το 1936, επιβεβαιώνοντας τη μαεστρία του στη δημιουργία διαχρονικών αριστουργημάτων.

Η έκθεση, η οποία συμπίπτει Μπιενάλε της Βενετίας θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ δεν είναι πλέον απλώς ο πλουσιότερος: Έγινε ο πρώτος billionaire μουσικός στο Ηνωμένο Βασίλειο – και δεν είναι… τσιγγούνης [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: