Τουσκ κατά Νετανιάχου για το θάνατο εργαζομένων σε ανθρωπιστική οργάνωση: «Οι Πολωνοί σας στήριξαν για τη Γάζα, δικαιολογημένη η οργή τους»

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, απευθύνεται στο κοινοβούλιο της χώρας. EPA/PAWEL SUPERNAK POLAND OUT




Η επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε εργαζομένους ανθρωπιστικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων ένας Πολωνός υπήκοος, στη Γάζα και η αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν προκαλέσει «δικαιολογημένη οργή» και ένταση στις σχέσεις με τη Βαρσοβία, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες ότι το αεροπορικό πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε εργαζομένους ανθρωπιστικής οργάνωσης ήταν τραγικό και μη εσκεμμένο, προσθέτοντας ότι «αυτά συμβαίνουν στον πόλεμο».

Ο Ισραηλινός πρεσβευτής στην Πολωνία Γιάκοβ Λίβνε ανέφερε χθες σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ότι «η άκρα δεξιά και αριστερά» στην Πολωνία κατηγορούν το Ισραήλ για δολοφονία εκ προθέσεως, προσθέτοντας ότι οι «αντισημίτες θα είναι πάντα αντισημίτες».

«Κύριε πρωθυπουργέ Νετανιάχου, κύριε πρεσβευτή Λίβνε, η μεγάλη πλειονότητα των Πολωνών έδειξε πλήρη αλληλεγγύη προς το Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς», έγραψε ο Ντόναλντ Τουσκ στην πλατφόρμα Χ.

«Σήμερα θέτετε αυτή την αλληλεγγύη σε μια πραγματική, σκληρή δοκιμασία. Η τραγική επίθεση σε εθελοντές και η αντίδρασή σας προκαλούν δικαιολογημένη οργή».

Σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ ύστερα από τα σχόλια του Τουσκ, ο Λίβνε δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει «κατ’ επανάληψη εκφράσει τη βαθιά του λύπη, θλίψη και συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια της ζωής των εργαζομένων στη @WCKitchen».

Επτά εργαζόμενοι της αμερικανικής, μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε ισραηλινό πλήγμα, όπως δήλωσε η οργάνωση αυτή, ανακοινώνοντας την αναστολή των δραστηριοτήτων της στην περιοχή.

Με πληροφορίες από Reuters – AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρσοβία, Πολωνία 

«Εμφύλιος» Χαμάς – Φατάχ πάνω στα συντρίμμια της Γάζας: Οι αλληλοκατηγορίες δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια ενότητας των Παλαιστινίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: