Total Eclipse of the Heart: Η έκλειψη Ηλίου απογείωσε στο διαδίκτυο την θρυλική μπαλάντα των ’80s με τους σκοτεινούς στίχους

FILE PHOTO: A picture dated 27 February 2010 shows British singer Bonnie Tyler performing during the 28th German Opera Ball at the Alte Oper in Frankfurt, Germany. Some 2,300 guests from politics, economy and entertainment attended the ball themed ‘Elegeance and Harmony’. EPA/FREDRIK VON ERICHSEN




Σαράντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το Total Eclipse of the Heart της Μπόνι Τάιλερ (αν ρωτήσετε ‘ποιο είναι αυτό’ είστε σίγουρα κάτω από 25 ετών] αναβίωσε μέσα σε μια νύχτα.

Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική έστρεφαν το βλέμμα τους στους ουρανούς χθες Δευτέρα για να παρακολουθήσουν την ολική έκλειψη ηλίου, η Μπόνι φαίνεται ότι τους έδωσε το τέλειο soundtrack.

Πράγματι, όπως μεταδίδει το ΒΒC, καθώς το φεγγάρι σκέπαζε τον ήλιο, παρατηρήθηκε μια ξαφνική έξαρση στις διαδικτυακές αναζητήσεις αυτής της εμβληματικής μπαλάντας των 80s και συγκεκριμένα του 1983.

Η Μπόνι Τάιλερ, αυτή η βραχνή ερωτική φωνή που μάλλον στοιχειώνει ακόμη κάθε έφηβο της δεκαετίας του ’80 είναι μια εμβληματική μορφή σήμερα της Ουαλίας.

Ξεκίνησε να τραγουδά σε ένα κλαμπ στο Σουόνσι στα 17 της, σύντομα δε, βρέθηκε να είναι μέλος της ίδιας δισκογραφικής εταιρείας με εκείνη του Έλβις Πρίσλεϊ.

Ώσπου, το 1983, εμφανίστηκε το Total Eclipse of the Heart. Και η καριέρα της απογειώθηκε. Η επιτυχία ήταν διεθνής.

Ακολούθησαν πολλές επιτυχίες, όπως το Holding Out For A Hero το 1984, ενώ η Τάιλερ εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision του 2013.

Σήμερα είναι 73 ετών, αλλά όπως εκμυστηρεύθηκε πέρυσι στο ΒΒC, δεν κουράζεται ποτέ ακούγοντας την μεγαλύτερη επιτυχία της.

«Ο κόσμος συχνά με ρωτά αν έχω βαρεθεί να τραγουδάω το Total Eclipse. Φυσικά και όχι. Μου αρέσει», ήταν η απάντησή της.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1983, το Total Eclipse παρέμεινε για δύο εβδομάδες στο νούμερο ένα των charts του Ηνωμένου Βασιλείου και τέσσερις εβδομάδες στην κορυφή των charts των ΗΠΑ. Έγινε δε νούμερο ένα σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Όσο για το video clip του, αυτό ξεπέρασε πρόσφατα το ένα δισεκατομμύριο επισκέψεις στο YouTube.

Το τραγούδι μπορεί να ακούγεται σαν μιας κλασική, λίγο μελοδραματική μπαλάντα της δεκαετίας του ’80.

Αλλά η αρχική του ιστορία είναι κάπως πιο σκοτεινή.

Το τραγούδι γράφτηκε από τον Jim Steinman, ο οποίος σε συνέντευξή του το 2002 εκμυστηρεύθηκε ότι έγραψε το «Total Eclipse of the Heart» θέλοντας να περιγράψει μια ιστορία αγάπης για τα… βαμπίρ.

«Όλα έχουν να κάνουν με το σκοτάδι, τη δύναμη του σκότους και τη θέση της αγάπης στο σκοτάδι», είχε πει, αλλά -να πούμε εδώ ότι- μάλλον απέτυχε να μεταδώσει τα σκοτεινά του ελατήρια καθώς το τραγούδι κατέληξε (ευτυχώς) να ακούγεται ως ερωτικός ύμνος…

Με πληροφορίες από ΒΒC

Ο Νίκος Ζιώγαλας αποκάλυψε ποια είναι γυναίκα που έγινε η «Σταρ του Σινεμά»: Η ιστορία του τραγουδιού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: