Θανατηφόρο ναρκωτικό «kush» με θρυμματισμένα ανθρώπινα οστά, δημιουργεί εγκεφαλικές βλάβες και τάσεις αυτοκτονίας [videos]

Το kush αποτελεί ένα μείγμα με βάση τη μαριχουάνα, εξαιρετικά εθιστικό και θανατηφόρο, Photo via screenshot youtube (https://www.youtube.com/watch?v=fKc3SDBoFtA)




Η Σιέρα Λεόνε κήρυξε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης, λόγω κρουσμάτων από κατάχρηση θανατηφόρου ναρκωτικού.

Ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Julius Maada Bio έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ομιλίας, εν μέσω αυξανόμενων εκκλήσεων από το κοινό για πιο πρακτικές προσπάθειες για να σταματήσει η παροχή μιας θανατηφόρας ουσίας που ονομάζεται «kush».

Το kush είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό που συνδυάζει διάφορα στοιχεία. Εκτός από τη Σιέρα Λεόνε, πρόβλημα απο την χρήση του ναρκωτικού αντιμετωπίζουν η Λιβερία και η Γουινέα.

Το kush αποτελεί ένα μείγμα με βάση τη μαριχουάνα, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε από φαιντανύλη, τραμαδόλη ή φορμαλίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την ταρίχευση πτωμάτων, τα οποία κάνουν το kush εξαιρετικά εθιστικό. Η φορμαλίνη, ένα από τα πολλά συστατικά του ναρκωτικού φημολογείται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι προέρχεται από την εκταφή πτωμάτων από νεκροταφεία και τη σύνθλιψη των οστών σε σκόνη. Τα ανθρώπινα οστά, εφόσον θρυμματιστούν περιέχουν ίχνη θείου, τα οποία ενισχύουν την επίδραση του ναρκωτικού κάτι που έχει οδηγήσει την ανάπτυξη ασφαλείας στα νεκροταφεία ώστε να σταματήσουν τους τοξικομανείς από το να ξεθάβουν σκελετούς από τους τάφους.

Αυτό που είναι γνωστό, ωστόσο, είναι ότι το ναρκωτικό είναι εξαιρετικά φθηνό – ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχει μικρό διαθέσιμο εισόδημα, όπως είναι η Σιέρα Λέονε.
Παλαιότερα ο υπουργός Προγραμματισμού και Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιέρα Λεόνε, Κενιέχ Μπάρλαϊ, είχε δηλώσει στην DW ότι έρευνες διαπίστωσαν ότι το kush είναι το «φθηνότερο ναρκωτικό στην αγορά». Οι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας λένε ότι η χρήση του kush μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και αυτοκτονικές τάσεις. Ένας ειδικός σε θέματα ψυχικής υγείας και επικεφαλής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Σιέρα Λεόνε, ο δρ. Αμπντούλ Τζαλόχ δήλωσε πως το 2023 οι περιπτώσεις κατάχρησης ναρκωτικών αυξήθηκαν από 2% σε 40% σε διάστημα δύο ετών.

Σύμφωνα με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Σιέρα Λεόνε στο διάστημα 2020 – 2023, οι εισαγωγές που συνδέονται με το kush αυξήθηκαν κατά σχεδόν 4.000% και έφτασαν τις 1.865 περιπτώσεις.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας το μεξικανικό διπλωματικό προσωπικό αποχώρησε από το Κίτο: Οι Βρυξέλλες καταδικάζουν την επιδρομή στην πρεσβεία του Μεξικού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: