Πανελλαδικά η χρήση panic button: Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα – Γυναίκα πήδηξε από το παράθυρο για να σωθεί από τη μανία του πρώην [video]

File Photo: Περιπολικά σε αστυνομική επιχείρηση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στην Πάτρα.

Ένας 41χρονος συνελήφθη διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, πήγε στο σπίτι της 47χρονης, πρώην συντρόφου του και αφού πρώτα την απείλησε στην συνέχεια τις επιτέθηκε και την έπιασε από τον λαιμό.

Περίοικοι που άκουσαν τις φωνές, ειδοποίησαν την Αστυνομία και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφθασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 41χρονο.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο συλληφθείς είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με δικαστική απόφαση, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής στην οδό Ασημάκη Φωτήλα ένα ζευγάρι ακούστηκε να καυγαδίζει έντονα και λίγο αργότερα η γυναίκα αναγκάστηκε να πηδήσει από το παράθυρο του ημιόροφου διαμερίσματος για να ξεφύγει .

Γείτονας κατέγραψε το περιστατικό ενώ μια περαστική κάλεσε την αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη την άλλη ημέρα και δικάζεται με τη διαδικασία του Αυτοφώρου.

Αρχικά αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάσει τη σύντροφό του και το διαμέρισμα που έμεναν. Στις 3 χθες το απόγευμα ξαναπήγε στο σπίτι και άρχισε να την απειλεί και να της ζητάει χρήματα, που όπως είπε στη γυναίκα, είχε ξοδέψει στο σούπερ μάρκετ.

Επί τόπου έφθασαν πάλι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι τον συνέλαβαν, ενώ στο τμήμα πήγε και η γυναίκα για να καταθέσει.

45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

Μέχρι τα τέλη Μαΐου σε όλη την Ελλάδα θα δημιουργηθούν 45 νέα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ενώ στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο (safe house) σε κάθε περιοχή για γυναίκες που κινδυνεύουν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες με δυόμιση χιλιάδες αστυνομικούς, ζήτησε από όλους να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σαν να είναι δικό τους και να μπαίνουν στη θέση των θυμάτων.

Μια από τις βασικές προσθήκες είναι η κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία των καταγγελιών σε επίπεδο διεύθυνσης αστυνομίας που θα επιβλέπεται διαρκώς από ανώτερο αξιωματικό ο οποίος θα εκτελεί χρέη επόπτη. Κάθε εβδομάδα θα αποστέλλεται απολογισμός στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου, με στόχο την συνεχή παρακολούθηση και λογοδοσία αν διαπιστωθούν παραλείψεις.

Τις καταγγελίες εκτός από τον εκάστοτε αξιωματικό υπηρεσίας, θα χειρίζονται και ο διοικητής και επόπτης του τμήματος, οι οποίοι θα πρέπει να ενημερωθούν και να συνδράμουν στο περιστατικό. Κανένας αστυνομικός δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί». Εξασφαλίζεται η ασφαλής μεταφορά και διαμονή σε ασφαλή χώρο της καταγγέλλουσας μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή της.

Το προσεχές διάστημα η λειτουργία του panic button, ( κουμπί πανικού) θα επεκταθεί σε όλη την χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ, ertnews

Συνειδητοποιώντας την τραγωδία μέσα σε χάος: Νέα ηχητικά αποκαλύπτουν τις άγριες στιγμές μετά την δολοφονία της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: