Σειρήνες στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο: Επίθεση από τη Χεζμπολάχ ταυτόχρονα με την ιρανική, “πέφτουν” πύραυλοι




Οι σειρήνες της αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Οι σειρήνες ήχησαν στο κιμπούτς Σνιρ, στο βόρειο Ισραήλ», διευκρίνισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, ταυτόχρονα με την επίθεση με drones και πυραύλους του Ιράν εναντίον της χώρας.

Η λιβανική φιλοϊρανική οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους κατά του κατεχόμενου από το Ισραήλ τομέα των Υψιπέδων του Γκολάν.

  • Διάψευση ότι το Αμάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο ιορδανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι το Αμάν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δήλωσε ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης είναι αβάσιμες και ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες».

Παράλληλα, ο υπουργός Επικοινωνιών Μουχάμαντ Μουμπαϊντίν διέψευσε την πληροφορία για το κλείσιμο του ιορδανικού εναέριου χώρου και δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί νομικά κατά του μέσου που διέσπειρε φήμες ή κατηγορίες που δεν επιβεβαιώνονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Israel
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Αμάν, Jordan

Hellas Journal: Η κατοχική Τουρκία δεν επιτρέπει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να “πετάξει” πάνω από το έδαφος της: Ο Ερντογάν λέει ΟΧΙ για να μην πληγεί το Ιράν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: