Ριγκ μέσα σε εκκλησία της Κωνσταντινούπολης: Το βίντεο με το επεισόδιο σκανδαλίζει ομολογεί ο Μητροπολίτης Κυδωνιών και δίνει την εκδοχή του




Το βίντεο στη εκκλησία του Μεγάλου Ρεύματος δυστυχώς σκανδαλίζει τους πιστούς και εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το ήθος των εκκλησιαστικών ανδρών, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Αθηναγόρας, ο οποίος φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο.

Ο ίδιος ζητά συγγνώμη, διότι ένα ατυχές περιστατικό γίνεται αιτία να λοιδορείται η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και παραθέτει τα γεγονότα όπως έγιναν επισημαίνοντας ότι γράφτηκαν πράγματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο Μητροπολίτης αναφέρεται σε δύσκολο χαρακτήρα του έτερου κληρικού και αναφέρει ότι «από την πρώτη στιγμή της τοποθετήσεώς του στην Κοινότητα Μεγάλου Ρεύματος επέδειξε απροθυμία συνεργασίας μαζί μας, καθώς και με όλα τα υπόλοιπα αρμόδια πρόσωπα. Αντιμετωπίστηκε, βεβαίως από όλους μας με χριστιανική αγάπη, με μεγάλη υπομονή και με λεπτότητα, με την προσδοκία ότι θα εγκλιματιζόταν στη νέα του θέση».




Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα της 1ης Απριλίου, ο Κυδωνιών Αθηναγόρας υποστηρίζει στη δήλωσή του ότι ο Αρχιμανδρίτης «προκάλεσε έντονο φραστικό επεισόδιο στο γραφείο μας και προέβη σε απόπειρα χειροδικίας εναντίον μας, γεγονότα τα οποία καθιστούσαν αδύνατη την εν συνεχεία από κοινού τέλεση Ιεράς Ακολουθίας. Αυτός ήταν και ο λόγος της αποστροφής μας προς αυτόν, «πάτερ …, δεν θα σε χρειαστώ, μπορείς να πηγαίνεις», η οποία και καταγράφεται στο οπτικοακουστικό υλικό».

Αναφέρει περαιτέρω ότι ο Αρχιμανδρίτης του επιτέθηκε κατά τη στιγμή της προσκυνήσεως της εικόνας της Παναγίας Μαυρομολιωτίσσης και «βιαιοπράγησε εις βάρος μας», ο Νεωκόρος της Κοινότητος «τον απώθησε, αφού προηγουμένως βιαιοπράγησε και για δεύτερη φορά εις βάρος μας».

Ο Μητροπολίτης κάνει, επίσης, λόγο για «ακατονόμαστες ύβρεις στα τουρκικά, οι οποίες καταγράφησαν, εξήλθαν από τα χείλη του Ιερέα, ενώ οι παρακλητικές εκφράσεις προσπαθείας προς συγκράτησή του ανήκουν στον Νεωκόρο».

Αναφέρει, επίσης, ότι ο προαναφερθείς κληρικός του είπε «θα σε σκοτώσω…».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Αννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: