Ο Κύπριος Πρόεδρος επιμένει ενώ το πλοίο Jennifer επιστρέφει στη Λάρνακα σε δύο μέρες: Aναγκαίο να συνεχιστεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, λέει ο Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola, ξεναγούνται στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ). Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι είναι επιτακτικό να συνεχιστεί η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, καθώς οι ανάγκες εντείνονται μέρα με τη μέρα.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ μετά τη θανατηφόρα επίθεση σε κομβόι της ΜΚΟ World Central Kitchen, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι είναι συντετριμμένος από την τραγική είδηση της απώλειας ζωών του προσωπικού της WCK.

Εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους τους και υπογράμμισε ότι οι αρχές του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι σαφείς και ξεκάθαρες «και ζητήσαμε διεξοδική διερεύνηση αυτού του τραγικού περιστατικού».

«Είναι σημαντικό, παρά το τραγικό αυτό γεγονός, η ροή ανθρωπιστικής βοήθειας να συνεχιστεί καθώς οι ανάγκες στη Γάζα αυξάνονται μέρα με τη μέρα», σημείωσε.

  • Επιστρέφει στην Κύπρο το πλοίο Jennifer

Εντός των επόμενων δύο ημερών επιστρέφει στην Κύπρο το πλοίο Jennifer, το οποίο είχε αποπλεύσει για τη Γάζα από τη Λάρνακα, με σκοπό την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το πλοίο επιστρέφει μαζί με τα δύο υποστηρικτικά σκάφη που το συνόδευσαν κατά τον απόπλου από την Κύπρο, χωρίς να επιβεβαιώνεται ο ακριβής όγκος του φορτίου που μεταφέρει.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλοία αναχώρησαν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου από το λιμάνι της Λάρνακας και έφτασαν στον προορισμό τους το μεσημέρι της Δευτέρας, μεταφέροντας 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και βοηθητικό εξοπλισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο μη κυβερνητικός οργανισμός “World Central Kitchen” ανακοίνωσε σήμερα ότι παύει τις δραστηριότητές του μετά τον θάνατο επτά μελών του από κτύπημα στη Γάζα από τις Δυνάμεις Αμυνας του Ισραήλ (IDF) κατά οχημάτων του οργανισμού.

ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/MK
Λευκωσία, Κύπρος

Ο κατοχικός ηγέτης θα επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και την έδρα του ΟΗΕ: Δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, λέει ο Τατάρ ενόψει της συνάντησης με τον Γκουτέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: