Ο Αμπάς απειλεί να επανεξετάσει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ μετά το αμερικανικό βέτο για πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

epa11003307 Palestinian President Mahmoud Abbas (R) meets with US Secretary of State Antony Blinken at his office in the West Bank city of Ramallah, 30 November 2023. EPA, NASSER NASSER POOL




Η Παλαιστινιακή Αρχή θα επανεξετάσει τις διμερείς σχέσεις με τις ΗΠΑ αφού η Ουάσιγκτον άσκησε βέτο στο παλαιστινιακό αίτημα για ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους – πλήρους μέλους στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς σε συνέντευξή του στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Η απειλή, την οποία είχε προηγουμένως διατυπώσει ο Αμπάς κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χωρίς να την υλοποιήσει, δημοσιεύτηκε στα αραβικά από το πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής, αλλά δεν υπάρχει σε αγγλική μετάφραση το κείμενο της «αποκλειστικής συνέντευξης» του, όπως την αποκαλεί το Wafa .

«Ενώ ο κόσμος συμφωνεί για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και στέκεται στο πλευρό του δικαίου της Παλαιστίνης, η Αμερική συνεχίζει να υποστηρίζει την κατοχή, αρνούμενη να υποχρεώσει το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο και την γενοκτονία.  Παρέχει στο Ισραήλ όπλα και κεφάλαια που σκοτώνουν τα παιδιά μας και καταστρέφουν τα σπίτια μας και στέκεται εναντίον μας σε διεθνή φόρουμ, σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή», φέρεται να είπε ο Αμπάς.

  • «Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβίασαν όλους τους διεθνείς νόμους και εγκατέλειψαν όλες τις υποσχέσεις σχετικά με τη λύση των δύο κρατών και την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή», προσθέτει.

Ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι «δεν τήρησε τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της… παραμένοντας σιωπηλή  για την κλοπή [του Ισραήλ] των παλαιστινιακών κεφαλαίων», ενώ είπε ότι δεν θα υπάρξει περιφερειακή σταθερότητα χωρίς «δίκαιη» λύση για την  Ισραηλινό-Παλαιστινιακό σύγκρουση.

«Η Ιερουσαλήμ, με τα ισλαμικά και χριστιανικά της ιερά, είναι μια κόκκινη γραμμή που κανείς δεν μπορεί να περάσει», λέει ο Αμπάς, χωρίς να αναφέρει τους δεσμούς του Ιουδαϊσμού με την πόλη.

 

Με πληροφορίες από The Times of Israel

 

«Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια παρατεταμένη αδικία»: Παρέμβαση από τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: