Με σούπερ Ιωαννίδη ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ και έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου [highlights]

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού (Α) μάχεται για την μπάλα με τον παίκτη της ΑΕΚ (Δ), κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Παναθηναϊκός – ΑΕΚ για την 3η αγωνιστική των play off του πρωταθλήματος της Super League, στο γήπεδο “Α. Νικολαΐδης”, Αθήνα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά, κέρδισε την ΑΕΚ με 2-1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους 4 βαθμούς.

Πρώτη ήττα μετά από 17 συνεχόμενα ντέρμπι για την ΑΕΚ, η οποία πλήρωσε τα σε ακόμα ένα παιχνίδι τα ατομικά λάθη της άμυνάς της.

Ο αγώνας

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα, η ΑΕΚ είχε τελική στο στόχο. Ο Τσούμπερ κέρδισε τις κόντρες, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο πέμπτο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι ο Ελίασον κέρδισε την μπάλα από τον Χουάνκαρ, έκανε το γύρισμα και ο Βίντα με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει άμεσα. Στο 10′ και μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Ιωαννίδη, ο Μπερνάρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Αθανασιάδη. Το παιχνίδι είχε φανταστικό ρυθμό με την ΑΕΚ να αγγίζει το 2-0 με τον Τσούμπερ, ο οποίος παρόλο που βρέθηκε απέναντι στον Ντραγκόφσκι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Στο 24ο λεπτό ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Μπακασέτα, με το τέρμα του να ακυρώνεται λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης του Αράο. Ότι δεν κατάφερε οκτώ λεπτά αργότερα, το πέτυχε στο 32′ ο Μπακασέτας, ο οποίος με ωραίο σουτ κέρδισε τον Αθανασιάδη και ισοφάρισε. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ μέσα σε δύο λεπτά γύρισε το ματς. Ο Μουκουντί έκανε τραγικό λάθος, ο Ιωαννίδης έκλεψε την μπάλα και με ωραίο σκάψιμο έκανε το 2-1.




Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τον Παναθηναϊκό, με τον Ιωαννίδη να πιάνει ένα δυνατό σουτ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη. Στο 65ο λεπτό είχε την πρώτη της καλή στιγμή και η ΑΕΚ, αλλά το σουτ του Αραούχο ήταν αδύναμο και ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά. Ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στην ΑΕΚ, η οποία παρόλο που είχε την κατοχή της μπάλας δεν απείλησε την εστία του “τριφυλλιού”. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η “Ένωση” είχε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος σημάδεψε την κλειστή γωνία του Ντραγκόφσκι, που απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Πόνσε πέρασε εκτός εστίας. Ο Παναθηναϊκός σε αντεπίθεση λίγο έλειψε να κάνει το 3-1, αλλά ο Αθανασιάδης σταμάτησε τον Ιωαννίδη.

ΓΚΟΛ: 32′ Μπακασέτας, 34′ Ιωαννίδης / 5′ Βίντα
Κίτρινες: 71′ Μπερνάρ, 85′ Ιωαννίδης, 90′ +1′ Ακαϊντίν / 25′ Σιμάνσκι, 27′ Γιόνσον
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 10′ Μπερνάρ / –

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (62′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88′ Βιλένα), Βέρμπιτς (61′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (79′ Λημνιός), Μπακασέτας (88′ Πέρεθ), Ιωαννίδη.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (56′ Πινέδα), Γιόνσον (70′ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57′ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57′ Αραούχο), Γκαρσία (56′ Πόνσε).

Με πληροφορίες από ertsports.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Γιάννης και… Τριστάνος: Μπορεί να γίνει το πάντρεμα του αιώνα από το ΝΒΑ στην Εθνική Ελλάδας; Ο Τρίσταν Τσαλίκης Βούκσεβιτς το σκέφτεται σοβαρά!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: