Μυστηριώδης σήραγγα ανακαλύφθηκε στο Παρίσι κοντά σε φυλακή: Μέρος σχεδίου απόδρασης ή δίοδος για τα υπόγεια αξιοθέατα της φρίκης; [video]

File Photo A state handout made available 23 June 2010 shows a view of frescoes are seen inside the catacomb of Saint Tecla in downtown Rome, Italy, 22 June 2010. EPA/STATE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Μια μυστηριώδης υπό κατασκευή σήραγγα ανακαλύφθηκε κοντά σε φυλακή στο νότιο Παρίσι κατά τη διάρκεια ηλεκτρολογικών εργασιών ρουτίνας.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι η σήραγγα δεν φαίνεται να αποτελεί μέρος κάποιου σχεδίου απόδρασης, γράφει ο Guardian.

Η ανακάλυψη έγινε την Τρίτη από έναν τεχνικό της Enedis, της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία. Ο υπάλληλος εργαζόταν «σε πηγάδι για ηλεκτρικές συνδέσεις» περίπου 450 μέτρα από τη φυλακή La Santé, δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Σάκοι με μπάζα και ένα κρεβάτι» βρέθηκαν στο σημείο, πρόσθεσε η πηγή.

Ο Γκιγιόμ Ντουράντ, αξιωματούχος στην 14η περιφέρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η φυλακή, είπε ότι αμφιβάλλει πως το τούνελ είναι μέρος ενός περίπλοκου σχεδίου απόδρασης.

«Είναι μια σήραγγα τεσσάρων μέτρων, σε ένα αδιέξοδο στη rue de la Santé, αλλά περισσότερο από 500 μέτρα από τη φυλακή», είπε.

«Η αστυνομία πιστεύει ότι είναι, μάλλον, κάτι που θα έχει ως στόχο να διευκολύνει την άφιξη στις κατακόμβες», είπε, αναφερόμενος σε μυστικούς εξερευνητές κατακόμβων.

Είπε ακόμη ότι οι αξιωματούχοι έχουν στείλει έναν μηχανικό στο σημείο για να γεμίσει την τρύπα.

Ιστορίες ανθρώπινης φρίκης

Οι κατακόμβες του Παρισιού, ένα τεράστιο υπόγειο οστεοφυλάκιο, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης και προσελκύουν περίπου 500.000 επισκέπτες το χρόνο.

Οι τοίχοι αυτών των σηράγγων καλύπτονται από τα οστά των νεκρών του Παρισιού.

Η ιστορία των κατακομβών ξεκινά με την άνθηση του πληθυσμού του Παρισιού. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι πλημμύρισαν την πυκνοκατοικημένη πόλη, άρχισαν να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τον υπερπληθυσμό των νεκροταφείων.

Γύρω από το 12ο αιώνα, το πρόβλημα αυτό έγινε περισσότερο πιο σοβαρό. Οι πλούσιοι μπορούσαν να αντέξουν ακόμη να θάβουν τους δικούς τους σε ακριβά νεκροταφεία , αλλά τα σώματα των φτωχών είχαν πλημμυρίσει τους δρόμους και ως λύση δημιουργήθηκαν νεκροταφεία για τους φτωχούς. Οι φτωχοί θάφτηκαν σε σάκους και τα πτώματα ρίχνονταν σε έναν μαζικό τάφο.

Ωστόσο, από τον 17ο αιώνα, ακόμη και στους μαζικούς τάφους των άστεγων υπήρχε πρόβλημα χωρητικότητας και οι συνθήκες υγιεινής γινόταν αφόρητες. Τα οστά των ηλικιωμένων νεκρών που είχαν εκταφεί μαζεύτηκαν σε σωρούς για να δημιουργηθεί χώρος για νέα πτώματα, έτσι ώστε τα νεκροταφεία φτωχών να μην είναι φορτωμένα με άταφα λείψανα των νεκρών.

Ο Γάλλος αρχαιολόγος  Alexandre Lenoir είχε πρώτος την ιδέα να χρησιμοποιούνται οι κενές υπόγειες σήραγγες στα περίχωρα της πρωτεύουσας ως οστεοφυλάκιο. Ο Thiroux de Crosne, διάλεξε ένα μέρος για την εκταφή και μεταφορά όλων των νεκρών του Παρισιού και ο υπόγειος ενταφιασμός ξεκίνησε το 1786. Στην αρχή οι κατακόμβες ήταν απλώς ένα μέρος για να τοποθετούνται τα οστά των νεκρών. Κατόπιν ο Louis-Etienne de Héricart Thury ανέλαβε την ευθύνη για το οστεοφυλάκιο όπου έγινε ένα έργο τέχνης. Έχουν τοποθετηθεί εκ νέου τα κρανία και τα οστά έτσι ώστε να δημιουργούν συμβολισμούς εντός της σήραγγας και προστίθεται επίσης παλιές διακοσμήσεις στο υπόγειο του νεκροτομείου για να το μετατρέψει σε αυτό που βλέπουμε σήμερα στις κατακόμβες.

Με πληροφορίες από Guardian, Grunge 

Ελληνίδα καθηγήτρια του Κέιμπριτζ προσπαθεί να σώσει τα Ρωμέικα: Ελληνική λαλιά με ρίζες στα αρχαία ελληνικά του Ομήρου * Ομιλείται ακόμη στον Πόντο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: