Κωνσταντής Τζολάκης: Ο 21χρονος ήρωας της πρόκρισης του Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη* Οι πρωτιές, τα παράσημα και οι σπουδές στο πανεπιστήμιο Πειραιά [videos]

O Κωνσταντής Τζολάκης Πηγή Photo: Instagram




Ήταν ο απόλυτος ήρωας μιας ανεπανάληπτης βραδιάς για τον Ολυμπιακό. Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, μόλις στα 21 του χρόνια είναι ήδη τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδας, έχει στην κατοχή του ένα Κύπελλο Ελλάδας και με τη χθεσινή εμφάνισή του επιβεβαίωσε ότι το παρόν και το μέλλον είναι όλο δικό του.

Ο Κωνσταντίνος ή Κωνσταντής (για τους δικούς του ανθρώπους) Τζολάκης, φέτος μετράει 8 εμφανίσεις, ενώ στην Ευρώπη έπαιξε πρώτη φορά με τη Μακάμπι στο… μαγικό 6-1. Κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού έχει καθίσει συνολικά 39 φορές και το δεδομένο είναι πως οι ερυθρόλευκοι πρέπει να κινηθούν για την ανανέωση της συνεργασίας τους μαζί του… χθες.

Ο πατέρας του, φυσικοθεραπευτής, και η μητέρα του, παλιά αθλήτρια και προπονήτρια στίβου, τον «έσπρωξαν» στον αθλητισμό. Αρχικά στον κλασικό, κι έπειτα στο ποδόσφαιρο. Ηταν 12 ετών όταν τον έγραψαν στον τοπικό Πλατανιά (ο Τζολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά). Τρία χρόνια μετά, το 2018, ο μικρός πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό έναντι 40.000 ευρώ. Δεν είχε κλείσει, ακόμη, τα 16. 

Οι πρωτιές και τα παράσημα δεν του λείπουν. Τον Μάρτιο του 2020, σε ηλικία 17 ετών, τριών μηνών και 26 ημερών, έγινε ο νεαρότερος τερματοφύλακας που έχει αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Στην Τούμπα εναντίον του ΠΑΟΚ (ο Σα και ο Αλεν ήταν τραυματίες).

Την ίδια χρονιά έπαιξε βασικός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ και κατέκτησε το τρόπαιο. Τον Ιούλιο του 2021, στο παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κατέρριψε ένα ρεκόρ που κρατούσε 53 χρόνια: έγινε ο μικρότερος σε ηλικία γκολκίπερ του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό ματς. Αλλά, ανάμεσα σε αυτές τις σημαντικές στιγμές, τα κενά ήταν τεράστια.

Ο Κρητικός πορτιέρε των πειραιωτών δεν είναι μόνο αθλητής αλλά ταυτόχρονα είναι και φοιτητής.

Στις Πανελλήνιες που έδωσε έβγαλε πάνω από 16.000 μόρια και η σχολή που ήθελε να περάσει – και τα κατάφερε – ήταν η Οργάνωση Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Λίγη ώρα μετά την τεράστια νίκη, ο Κωνσταντίνος Τζολάκης αρκέστηκε να γράψει δύο λέξεις στο Instagram. «A night to remember» έγραψε, και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τον αποθεώνουν στα σχόλια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S4S | Consulting (@s4sport_)

Το… λακωνικό κρητικόπουλο έχει τις ιδιότητες που χρειάζονται για να γράψει ποδοσφαιρική ιστορία.

 

Στον τελικό του Youth League προκρίθηκαν οι μικροί του Ολυμπιακού! Νίκη επί της Ναντ στα πέναλτι [highlights]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: