Ισχυροποιείται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στα ποσοστά της κοινής γνώμης: Μεγάλη άνοδος από την επίθεση της Χαμάς μέχρι σήμερα

FULE PHOTO- Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu convenes the weekly cabinet meeting at the Defence Ministry in Tel Aviv, Israel, 07 January 2024 (reissued 31 March 2024). Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu will undergo hernia surgery, his office announced on 31 March 2024. EPA/RONEN ZVULUN / POOL




Σε δύο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το Κόμμα Λικούντ και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχουν λάβει τα υψηλότερα επίπεδα υποστήριξης μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χμάς, την 7η  Οκτωβρίου και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Στην πρώτη έρευνα της κοινής γνώμης, το κόμμα Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού έφτασε σε νέο υψηλό από την έναρξη της σύγκρουσης, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη στη δημόσια υποστήριξη. Η δημοσκόπηση, της  Lazar Research σε συνεργασία με το Panel4All, δείχνει ότι το Λικούντ κατέχει τώρα 21 έδρες από τις 120 συνολικά του ισραηλινού κοινοβουλίου [Κνεσέτ]..

Η έρευνα υπογραμμίζει επίσης μια σφιχτή κούρσα για την πρωθυπουργία, με τον Μπένι Γκαντζ να λαμβάνει το 42% της υποστήριξης σε σύγκριση με το 37% του Μπενιαμίν Νετανιάχου . Το χάσμα μεταξύ των δύο έχει μειωθεί σημαντικά, με το προβάδισμα του Γκαντζ να συρρικνώνεται από 12% σε μόλις 5% την περασμένη εβδομάδα.

Η έρευνα περιελάμβανε 500 ερωτηθέντες, που αντιπροσωπεύουν μια διατομή του ενήλικου πληθυσμού του Ισραήλ, με μέγιστο δειγματοληπτικό σφάλμα 4,4%.

Μετατόπιση συναισθημάτων 

Σε  έρευνα από την Direct Polls που δημοσιεύτηκε στο Channel 14 αυτή την εβδομάδα, μια αλλαγή στο δημόσιο συναίσθημα δείχνει ότι η Εθνική Ένωση του Γκαντζ μειώνεται απότομα, από πάνω από 40 έδρες σε μόλις 22. Εν τω μεταξύ, το Λικούντ θα συγκέντρωνε 26 έδρες εάν πραγματοποιούνταν εκλογές σήμερα.

 

Με πληροφορίες από The Jerusalem Post

 

«Εμείς δεν είμαστε σαν τους ναζί»: Εκτός εαυτού ο Μπενιαμίν Νετανιάχου σε άγριο καυγά με την Αναλένα Μπέρμποκ για τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας Γάζας [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: