Ισχυρό πλήγμα για τη Χαμάς ενώ κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις: Σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα τρεις γιοι και εγγόνια του ηγέτη της, Ισμαήλ Χανίγια

File Photo A handout photo made available by the Iranian foreign ministry office shows Hamas leader Ismail Haniyeh speaking to media in Doha, Qatar, 20 December 2023. Haniyeh met earlier with Iranian Foreign Minister Hossein Amir-Abdoulahian, who is visiting Qatar for the fourth time since the beginning of the Hamas-Israel conflict. EPA/IRANIAN FOREIGN MINISTRY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Ενα ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς καθώς, όπως μετέδωσε αρχικά το δίκτυο Al Jazeera και επιβεβαίωσε στη συνέχεια ο επικεφαλής του, τρεις γιοι καθώς και εγγόνια του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη της Γάζας.

Μιλώντας στο Al Jazeera, o Χανίγια, ο οποίος ζει στο Κατάρ, είπε πως από το ισραηλινό πλήγμα βρήκαν τον θάνατο τρία παιδιά του: ο Χάζεμ, ο Αμίρ και ο Μοχάμαντ. Συμπλήρωσε ότι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του, τα οποία είχαν βρει καταφύγιο στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Σάτι, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 60 συγγενείς του έχουν σκοτωθεί από το ξέσπασμα του πολέμου.

Ξεκαθάρισε ότι η Χαμάς δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της, που περιλαμβάνουν την οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την ασφαλή επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.

 

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς ενημερώνεται για τον θάνατο των παιδιών του:

«Εάν νομίζουν πως βάζοντας στο στόχαστρο τα παιδιά μου, την ώρα που κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις και προτού το κίνημα (της Χαμάς) καταθέσει την απάντησή του, θα υποχρεώσουν τη Χαμάς να αλλάξει τις θέσεις της, τρέφουν ψευδαισθήσεις», δήλωσε ο Χανίγια.

«Το αίμα των παιδιών μου δεν έχει μεγαλύτερη αξία από το αίμα των υπολοίπων παιδιών των Παλαιστινίων… Όλοι οι μάρτυρες της Παλαιστίνης είναι παιδιά μου», τόνισε ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς.

«Από το αίμα των μαρτύρων μας και τον πόνο των τραυματιών, γεννιέται η ελπίδα, χτίζουμε ένα μέλλον με ανεξαρτησία και ελευθερία για τον λαό μας και το έθνος μας», διεμήνυσε ο Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στο Κατάρ.

Κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό για εθνοκάθαρση και γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού θύλακα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Επιβεβαιώνει το χτύπημα το Ισραήλ

Σε κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε αργότερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και τη Σιν Μπετ (σ.σ. την υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ), αναφέρεται πως ο Αμίρ Χανίγια ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς ενώ τα αδέρφια του, ο Χάζεμ και ο Μοχάμαντ, ήταν επίσης μαχητές της οργάνωσης.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι τα τρία αδέλφια «βρίσκονταν καθ’ οδόν για κάποια τρομοκρατική ενέργεια στο κεντρικό τμήμα της Γάζας», όταν χτυπήθηκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με τους Times of Israel που επικαλούνται στρατιωτικό αξιωματούχο, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες για παιδιά που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της Χαμάς είχε δηλώσει στο Al Jazeera πως από το ισραηλινό πλήγμα στον καταυλισμό Αλ Σάτι σκοτώθηκαν επίσης εγγόνια του. Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δύο εγγόνια του Χανίγια και ότι ένα τρίτο τραυματίστηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Al Jazeera

Το Ισραήλ προειδοποιεί την Τεχεράνη: Θα σας χτυπήσουμε απευθείας εάν δεχθούμε επίθεση* Πληροφορίες για συμφωνία επιστροφής 150.000 Παλαιστινίων στη Γάζα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: