Η απάντηση της Λευκωσίας στον εμπρηστή Τατάρ: Μόνη επιλογή η συνέχιση της προσπάθειας που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Αναφορές στο επικείμενο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Απριλίου κατά το οποίο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο κύριος Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην εποικοδομητική στάση της Λευκωσίας. Οι προσπάθειες, πρόσθεσε, πρέπει να διασυνδέονται και να ταυτίζονται με την πορεία του Κυπριακού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε κληθεί να σχολιάσει τις αναφορές του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ πριν και μετά την συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Δήλωσε ότι από την αρχή γνωρίζαμε τις δυσκολίες αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή είπε ο κύριος Λετυμπιώτης από την συνέχιση της προσπάθειας για δημιουργία του κατάλληλου κλίματος που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Θρασύτατος Τατάρ μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Δεν θα κάτσει, λέει, σε τραπέζι διαλόγου αν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν αναγνωρίσει την «κυριαρχική του ισότητα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: