Οι αντάρτες της Μιανμάρ επιτίθενται και με drones: Η χούντα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε επτά πάνω από την πρωτεύουσα Ναϊπιντάου [videos]

File Photo epa11247338 Myanmar military Commander-in-Chief Senior General Min Aung Hlaing (C) participates in a parade during the 79th Armed Forces Day in Naypyidaw, Myanmar, 27 March 2024. EPA/NYEIN CHAN NAING




Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν επτά drones πάνω από την πρωτεύουσα Ναϊπιντάου, σύμφωνα με τη χούντα.

Τέσσερα drone με στόχο το αεροδρόμιο της Ναϊπιντάου και τρία άλλα που πλησίαζαν τη συνοικία Ζαγιαρθίρι «καταρρίφθηκαν και καταστράφηκαν με επιτυχία», ανακοίνωσε ο στρατός, ενώ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Λόγω της επίθεσης το αεροδρόμιο της Ναϊπιντάου ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του στις 10:00 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με πηγή από το αεροδρόμιο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι ένα από τα drone μετέφερε βόμβα.

Η ένοπλη ομάδα «Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας», που πήρε τα όπλα μετά το πραξικόπημα του 2021, ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε drones εναντίον στρατιωτικών στόχων στη Ναϊπιντάου, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η σκιώδης κυβέρνηση Εθνική Ενότητας της Μιανμάρ, ένας συνασπισμός ομάδων κατά της χούντας που σχηματίστηκε μετά το πραξικόπημα, επεσήμανε από την πλευρά της ότι στόχος της επίθεσης με drone ήταν δύο σημεία στη Ναϊπιντάου, ένα εκ των οποίων μία αεροπορική βάση του στρατού, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους όπλα χρησιμοποιήθηκαν.

Η Μιανμάρ βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του στρατού από τη μία πλευρά και διάφορων ένοπλων ομάδων εθνοτικών μειονοτήτων από την άλλη.

Η χούντα μάχεται σε πολλά μέτωπα σε όλη τη χώρα, με τις ένοπλες εθνοτικές ομάδες να έχουν καταγράψει αρκετές νίκες, κυρίως στις περιοχές στη μεθόριο με την Κίνα.

Η Ναϊπιντάου χτίστηκε από το μηδέν από την προηγούμενη χούντα τη δεκαετία του 2000 για να αντιταχθεί στην επιρροή της Γιανγκόν, πολιτιστικό, πολιτικό και εμπορικό κέντρο, που θεωρείται προπύργιο της αντίστασης στη στρατιωτική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από AFP- Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΕΜ
Ρανγκούν, Μιανμάρ

Κοινοβουλευτικές εκλογές στο πολιτικά ταραγμένο Κουβέιτ: Ο νέος εμίρης διέλυσε τη Βουλή, επειδή του άσκησαν κριτική όταν τους αποκάλεσε… άχρηστους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: