Ας ελπίσουμε ότι ο Ερσίν Τατάρ θα ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του Αντόνιο Γκουτέρες, λέει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρίσταται στο τρισάγιο για τους ήρωες της ΕΟΚΑ 1955-1959 και καταθέτει στεφάνι. pio.gov.cy




Είναι σημαντική η συνάντηση Αντόνιο Γκουτέρες – Ερσίν Τατάρ, ανέφερε σήμερα Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημειώνοντας την πρόσφατη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, όπου ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού του μετέφερε κάποιες προτάσεις, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ανταπόκριση από την τ/κ πλευρά.

Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο που τελέστηκε στα Φυλακισμένα Μνήματα, για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, ο Πρόεδρος ρωτήθηκε για το τι αναμένει στο Κυπριακό εντός Απριλίου, με την επικείμενη συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στις 5 του μήνα και την κάθοδο της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο.

Υπενθύμισε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, του είχε μεταφέρει κάποιες προτάσεις κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα υπάρξει ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά» στις προτάσεις που ο ίδιος έχει αποδεχθεί, προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο θεωρεί σημαντική τη συνάντηση που θα γίνει στις 5 Απριλίου στη Νέα Υόρκη.

Σε ερώτηση αν έχει επικοινωνία με τη κ. Ολγκίν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε θετικά, τονίζοντας παράλληλα ότι το πιο σημαντικό είναι η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον κατοχικό  ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τις επόμενες ημέρες. Όπως είπε, «θα πρέπει και ο κ. Τατάρ να απαντήσει και ελπίζω να ανταποκριθεί θετικά στην πρόταση του ΓΓ του ΟΗΕ».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΜΦ/ΠΧ/ΑΓΚ

Φτάνει στην Κύπρο η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να ενημερωθεί για το σχέδιο «Αμάλθεια»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: